Botten Bajen!

Bajen faller för fällorna i alkoholkulturen och tror att de måste servera starköl och vin på sina hemmamatcher för att locka folk till Söderstadion. Man öppnar en bar under Norra läktaren. Läs mer hos Expressen.

Erik har redan skrivit bra om det, och Svempa uttalade sig godkänt, även om jag som ofta annars tycker han kunde gått hårdare åt dem. Men det kanske snarare är min uppgift.

Det är tragiskt att se att Hammarby IF inte tror att deras fotboll har tillräckligt stort underhållningsvärde för att locka folk, utan att man måste erbjuda människor att bedöva sina sinnen för att stanna hela matcherna på Söderstadion. Stackars publik, stackars Hammarby och stackars alla de kids som går till arenan och får lära sig att idrott och alkohol tydligen är något som hör ihop. De får ju se det med egna ögon. Var än det finns sport så finns det alkohol. Öl på läktaren, bryggerier på varenda matchtröja och spelare som firar vinster med champagne.

När ska idrottsrörelsen inse att man är förebilder, har ett samhällsansvar och påverkar människors livsval?

Kommentarer
Postat av: carbuncle

Sånt där är bara sorgligt... tror de verkligen att det blir en bättre stämning då?
På måndag tänker iaf jag heja på Djurgården...
Bra skrivet!

2006-04-04 @ 23:23:01
Postat av: wagner

Vet inte om det är UNFs roll att täcka upp där ev IOGT-NTO missar? Sven-Olov blev troligtvis intervjuad av en journalist och då är det ju upp till journalisten att skriva vad hen vill.

Det bästa vore om bägge organisationerna var enormt skarpa i sin kritik i dessa lägen. Det som skiljer är snarare språket och kanske vilka i vilka frågor man passar bäst i att agera i.

Postat av: Robert

Nej, men UNF kan och är ju ofta lite skarpare i sin kritik än IOGT-NTO, det var mer så jag menade. Men det är klart båda ska vara skarpa, det är nog som du säger mer språket som skiljer.

2006-04-05 @ 09:21:54
Postat av: Kamilla

Är det verkligen för att locka folk, då? MoDo bygger en massa barer i arenan för att tjäna pengar...

2006-04-05 @ 09:55:29
Postat av: Virre

Som kombinerad nykterist och bajare blir jag upprörd men inte förvånad. Alkoholromantiken i Bajen är så stor, men det är ju alla klubbar, titta bara på aftonbladets antivåldskampanj där man konstant vägrade säga att alkohol förtäring hade med problem att göra. Inte änns i de chatar som genomfördes på direkta frågor kunde de ställa upp på att alkoholen är en viktigt del i problemet. Frågan är om inte barerna kan vara ett krav från sponsorer m.m. Men vist är det synd att sporten förknipas med alkohol så starkt. Och ännu värre att suporterkulturen har en sån ölmytologi.

2006-04-05 @ 13:11:03
Postat av: Patriktine

Keep up this great resource. I bookmark your site, best greetings

2009-01-05 @ 10:50:54
URL: http://patriktine.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback