Husliga helgen!

I helgen har vi haft en sjukt huslig helg här i vår lilla lya, och levt helt enligt Svensson-mallen. Vi inledde redan i fredags med att ha storbak på kvällen. Rågbröd och vaniljbullar (och då snackar vi RIKTIGA vaniljbullar, med kräm inuti. SÅna bakar inte ens mormor, det ni!) bakades och frystes in.

Vi fortsatte husligheten på lördagen med att tvätta en stor maskin tvätt och städa hela lägenheten. På söndagen vaknade vi föredömligt tidigt och gjorde matsäck som vi tog med oss ut i skogen på en långpromenad med Diesal. Vi utforskade lite nya stigar och hittade en schysst slinga, men framförallt fick Diesal springa och nosa av sig och gå lös hela tiden, lite lycklig kille! 

Söndagseftermiddagen spenderades på stan precis som man ska om man är Svensson på en lönehelg. Vi shoppade och fyndade kläder och andra nyttigheter på Clas Ohlson. Sen toppade vi söndagen med att möblera om vardagsrummet, innan vi dog framför söndagsfilmen på TV4. En jävligt svensson men jävligt skön helg. Fler såna!

Kommentarer
Postat av: Farsan Baloo

Hejsan

Här kommer en liten hälsning från Solidaritetsbloggen som den här månaden tänker lite extra på utvecklingsstörda barn, unga och vuxna. Kolla in http://delameddig.blogspot.com för mer info.

mvh / Marcus

Postat av: IKMK

Min mamma (och jag) bakar också riktiga vanlijbullar, fast vi kallar dem krämbullar där hemma..
En gång skulle mamma baka ett helg gäng till nån träff av nåt slag (typ till 100 personer), och då hade hon ett test-bak med olika tekniker och degar och såser, som vi i familjen fick bedömma för att hon skulle göra de godaste bullarna till den där träffen. Det var roligt. Hon hade alla möjliga påhitt för sig. Bland annat testade hon att spruta in såsen i bullen med en oanvänd veterinärspruta (sånt man har hemma om man bor på gård)... Men så kom vi fram till att godaast var som hon alltid gjort, egen vanlijkräm(mammas vanlijsås/kräm är oslagbar!!) och utbakning som vanligt, att man gör ett knyte. Åh, nu blev jag sugen.. jag som hela dagen velat ha en semla.. nu blev jag sugen på krämbulle isätllet. Men det var husligt av er!!

2008-01-28 @ 18:29:24
URL: http://ikmk.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback