UNF och EGTYF

EGTYF, European Good Templar Youth Federation. Vår europeiska paraplyorganisation.

UNF har inte alltid varit så särskilt aktiva, varken i EGTYF eller vår nordiska samarbetsorganisation NordGu. Visserligen var den förra EGTYF-presidenten den förträffliga
Åsa, och nu sitter den nästan ännu förträffligare Hanna med i den styrelsen. Men det är rätt mycket på den nivån vårt arbete är och har varit, allafall under den tiden jaga har varit aktiv i UNF och åkt på EGTYF-kongresser och annat. Vi har någon med i styrelsen från Sverige och har haft folk som åkt på kongresserna och iböand folk som åkt på och hållt i seminarier. Det är bra, men inte tillräckligt tycker jag.

FS fick ett rätt tydligt uppdrag av kongressen hur vi ska jobba politiskt med EU genom EGTYF, hur och genom vilka kanaler vi ska påverka. Men vi fick inga riktlinjer eller mandat när det gäller EGTYF:s framtid som paraplyorganisation och hur vi ska jobba med t.ex. organisationsutveckling. Vi är EGTYF:s största medlemsorganisation, och måste börja ta ett större ansvar för EGTYF:s verksamhet och utveckling.

Nåt som jag verkligen går igång på är en tanke som florerar blend en del av oss i FS nu om att skicka "volontärer" till andra organisationer inom EGTYF med hjälp av EU:s ungdomsprogram. Man skulle t.ex. kunna erbjuda de som går ANT-pedagogslinjen ett påbyggnadsår i ett europeiskt land där de i praktiken jobbar som konsulenter med organisationsutveckling i sin mottagarorganisation. Tänk om vi skulle lyckas fördubbla eller tredubbla medlemsantalet i våra andra europeiska systerorganisationer, det vore grymt!

Vi ska göra ett litet pilotförsök med det här nu 2006, med något vi kallar "Juventevolontärer". Vi ska skicka ett par stycken med Ungdomsprogrammet till Norge, så ska de får hjälpa till att stärka lite där! Känns spännande!


Kommentarer
Postat av: Macke K

Det är väldigt lätt att tänka att UNF som störst har massa att lära alla andra organisationer. Och det har vi nog också. Men vi har oerhört mkt att lära oss också. Det ska vi komma ihåg. Hur man gör saker utan pengar, till exempel.

Postat av: Robert

Ja, verkligen! Det var jag kanske lite otydlig med, men vi behöver inspirerar och lära oss både ett och annat från de andra organisationerna, såklart! Men resurserna är ju vi som har, och de måste vi våga satsa.

2005-11-30 @ 23:16:45
Postat av: Kristina

Jag, som jobbar för EGTYF, kan bara säga - HIMLA BRA att du ser att ni har mycket att ge (jag menar inte pengar nu) och mycket att lära sig från andra länder. Jag blev jätteglad och hoppas att det kommer att funka!!!! För att EGTYF är en jättebra organisation!!!

2005-12-03 @ 23:23:58
Postat av: Abelinga

Keep up these useful pieces.

2009-01-13 @ 19:18:13
URL: http://abelinga.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback