Marjasin d.y.?

Jag sitter och har som kvällsnöje att redovisa min eurocardfaktura (är det inte upphetsande att vara förbundsordförande så säg..). Var tvungen att klippa till ett kvitto för att få plats på A4-pappret, och så fort jag gör nåt sånt så tänker jag alltid på Sigvard Marjasin, ni vet killen som blev känd för att klippa och klistra sina representationskvitton (men friades av domstolen ska sägas).

Fatta vad trist att vara ihågkommen bland folk i allmänhet för en sån sak, det hoppas jag att jag aldrig blir!

image199

Och här har ni förresten bildbevis på att kvittoklippningen var helt i sin ordning, för Coop-loggan har väl knappast revisorerna användning av?

Tjoho!

För jag ska åka till Köpenhamn! Hurra hurra!

Klokheter och galenskap

Jag sitter på tåget hem från Stockholm efter schysst förmiddag i Stockholm. Jag inledde med en frukost ihop med Grön Ungdoms språkrör där vi bollade lite politik och  samarbetsmöjligheter, Kan bli spännande!

Sen satte jag mig på tåget och plockade upp dagens Metro som låg i sätet. Den ofta träffsäkra Nabila hade skrivit dagens krönika, och den gjorde mig så himla glad. Hon skriver om hur man som nykter ständigt blir ifrågasatt och måste förklara och försvara sig. Det räcker liksom inte med att man helt enkelt inte vill dricka alkohol. Hon slår verkligen hvudet på spiken, skönt att läsa lite klokheter i den här galna världen ibland.


Bakdäcksdébâcle

Jag pratade häromdagen med Pappa om nyttan och smidigheten i att ha bil för att ta sig nånstans, och Mi och jag brukar med jämna mellanrum säga att det vore skönt att ha en bil, mest för att det är bekvämt och man kan ta sig till ställen med hunden och sånt som man inte skulle kunna annars.


Men det slutar oftast i ett kosntaterande att man kan åka rätt mycket taxi och hyrbil för den summa som en bil kostar varje månad, och att det är både miljövänligare och plånboksvänligare att cykla och åka buss, även om det är bökigt ibland.


Men nu börjar jag undra om det där med plånboken. Jag hämtade idag min cykel från reparation för fjärde eller femte gången den här vintern. Den här gången var det iochförsig enbart mitt fel att den pajade..


Jag skulle backa med cykeln igår när jag gick och ledde den, snavade över trampan och trampade av x antal ekrar i bakhjulet när jag snubblade och landade på arslet på trottoaren. Jag lämnade in den hos Cykel-Viktor för reparation (där de snart hälsar på mig med förnamn) och hämtade ut den på förmiddagen idag, 130:- fattigare men med ett nyriktat hjul med hela ekrar.


Kanske är det som med teknik, jag är inte kompatibel helt enkelt. Eller bara klumpig.


Jobb som gör sig själv

Det är skönt att komma tillbaka och kolla mailen och inse att ALLT inte stått stilla över påskhelgen. Vi fick till exempel en artikel om Svenskan häromdagen om riksdagens alkoholpolicy. Kul!

Lång påskhelg

Har precis hunnit landa efter en lång, men galet späckad helg hemma i Östergötland. Eller, hemma har det inte blivit så mycket av, bortsett från ett tag igår då jag hjälpte pappa att bygga dörrar till hötorken. Det är SÅ skönt att kunna se konkreta resultat av sånt man går (som två stycken 3.10 höga dörrar).

Annars min helg som de flesta andras vart fylld av mat. Vi har ätit påsklunch hos Mis föräldrar, påskmiddag hos min farmor, syndigt god pastagratäng hos kockparet Ewa och Daniel, hemmaslaktad get hos Robban och burgare på Frasses när vi var på roadtrip till Jönköping i torsdags.

Det sega med att åka bort är att man inte hinner ladda om, jag är tröttare idag än innan vi åkte hem, men sova får jag väl göra i juni nån gång, nu är det ju årsmöten på gång!


Häng med INL

Igår hade jag en heldag på kansliet, som jag inledde med att träffa ledningsgruppen för IOGT-NTO lotterier, vårat lotteriföretag som ligger i Mölnlycke och förser oss med stora delar av UNF:s intäkter.


Jag och Lisa uppdaterade dem på UNF:s verksamhet och satsningar framöver, fick massor med intressanta frågor och fick ansikten på några av alla våra fantastiska medarbetare från Mölnlycke. Tänk vilken skillnad det blir bara man får se och träffa varandra IRL, det är så lätt att glömma i den digitaliserade världen..


Marängsviss, livets krydda

Efter en dags hårt arbete är det här precis vad en hårt arbetande förbundsordförande behöver.

image194

Hemma från hundträffen

Idag har vi varit på hundträff i Hågadalen igen, och kom hem hungriga och trötta får nån timme sen. Nu puttrar en schysst Thaigryta på spisen och Diesal ligger däckad i sin korg.

Det är nice med de här hundträffarna, dels för Diesal som får leka av sig ordentligt, men också för oss som får träffa annat trevligt hundfolk. Livet borde vara såhär oftare!

image193
Godisutdelning till alla härliga hundar

Andra raka..

bandyfinalen var det för mig idag, där jag fick se Edsbyn ta sitt FEMTE raka SM-guld. Respekt rakt igenom, de var en klass bättre än Sandviken genom hela matchen.

Dagens enda miss var att vi missade de första 8 minuterna av matchen, och därmed de första fyra(!) målen. Totalt 11-6 blev det, men matchen vaknade aldrig riktigt efter Edsbyns chocköppning.

Note to oneself: Gå hemifrån tidigare nästa år, och var på arenan 10 minuter innan start.

image192
Världens vackraste vintersport

Saker som får en att känna sig lite viktig

- Att få ett förhandsexemplar om en bok om narkotikapolitik som ska returneras till förlaget innan ett visst datum. Känns lite som att få hemliga SÄPO-dokument. Jag har gömt det på ett säkert ställe.

- Att få frågan om att göra inte en, utan två presentationer i olika ämnen på en stor alkoholpolitisk konferens i Barcelona i april, där det ena handlar om att presentera arbetet med ungdomsdelen av EU:s alkoholstrategi.

Solidaritetsblogga!

Bloggar är inte bara ett sätt för oss att följa varandras liv och ha lite egofixering i en individhypad värld. Man kan också använda bloggverktyg till lite högre syften än det senaste kompisskvallret (även om sånt är viktigt och skoj!)

Därför är jag med och försöker så ofta jag kan pytsa in en slant till
Solidaritetsbloggen, som ger pengar till något välgörande ändamål varje månad. Sen starten har vi faktiskt samlat in 44 800 kronor till allt från miljöarbete till utvecklingsstörda barn. Vem sa att man inte kan förändra världen?

Så vad väntar du på? 100 spänn har du med! Häng på! Den här månaden är det UNICEF som får del av insamlingen.

Nu är det på riktigt...

image191

Nu är det sant, på riktigt! Nu är jag införd i Lf 2010 Trots Allt! av IOGT-NTO. Känns stabilt!

Dubbelt upp!

Helgen har varit dubbel i många bemärkelser. Jag hade dubbla känslor inför helgen möte. När jag skulle dit var jag inte så pepp och ville helst slacka hemma i soffan framför en film eller fem, men när jag väl var på plats så blev jag både inspirerad och igång (som vanligt, man blir det av att umgås med intelligenta, engagerade människor har jag märkt).


Jag hade dessutom dubbla styrelsemöten. FS-mötet toppades på söndag kväll av mitt andra UNF-uppdrag, det som kassör för UNF/IOGT-NTO 2010 Trots Allt!. Vi spikade planering för våren och halva hösten där alkoholpolitiska föredrag blandas med terrängboule och schlagerfest! (Vi ska ha Schlagerfest på Café Mumrik på lördag, alla är välkomna!)


Och som grädde på moset lyckades jag somna i soffan två ggr. En gång innan styrelsemötet med Trots Allt! och en gång efter när vi käkat. Jag var visst sliten, för jag sov nästan 10 timmar inatt. Men efter en förmiddag med tvätt, dammsugning och uthämtning av min telefon toppat med en förmiddagsfika med senaste numret av sportmagasinet känner jag mig otroligt fit for fight, trots skitvädret!


Summercamp 08 - jag ska dit!

I sommar smäller det, då ska UNF stå värd för Active camp&congress tillsammans med NSF! Det kommer bli ett übergrymt läger tror jag, och lägerkommittén har redan gjort ett grymt jobb!

Kolla bara in hemsidan, visst blir man sugen på att åka?

Summercamp 08

Hundvakt

Jag har en hemma-vecka den här veckan gör inte bara att Diesal blir mitt ansvar, det innebär också att jag fått äran att vara hundvakt åt våra "daghundar" Lukas och Ines. Det är lite charmigt med tre hundar i lägenheten, och blir ganska mysiga pauser i arbetet när man kan mysa ner sig med tre hundar istället för en. Lite bökigt att gå ut bara utan att göra en fläta av kopplet, men jag börjar få in knycken nu!

För att de inte ska tycka jag är en alldeles för tråkig kille som bara spenderar all tid framför datorn så har jag sysselsatt dem med lite små överraskningar då och då, ambitiös som jag är. Här fick de i förmiddags varsin ihopknögglad toarulle med en liten bit fryst leverpastej i, för att fresta smaklökarna och sysselsätta huvud och tänder en stund. Tyvärr är ju inte papper så hållbart, så det tar dem ju inte så lång tid att bryta sig in till det gottiga i mitten..

image189
Tre hungriga hundar, lägg märke till kamerarädda Ines i mitten som precis kommer på att det är en kamera jag håller i handen..


Backblogg

Uselt bloggande den sista veckan, jag vet. Konstigt nog har jag inget dåligt samvete över det, fånigt vore det väl annars. Blogga ska man göra för det är kul, annars ska man låta bli. Så borde det vara med fler saker i livet!

Om nån ändå vill ha ursäkter så skyller jag på min bonde-praktik hemma hos mamma och pappa, där jag, pappa, brorsan och Johannes sågade till plank av timmerstockar så sågspånet sprutade i dagarna tre. Kroppen pallade med bra, förutom underarmarna som pulserade på tåget hem i söndags. Där ser man vilken nytta träningen gör för kroppen, underarmarna är typ det enda som inte får någon genomkörare på gympassen.

Den här veckan är Mi på praktik, vilket lett till att jag jobbar hemma framför datorn med Diesal bredvid på golvet. Hade en plan att ta med honom till kansliet nån dag, men feber och illamående måndag-tisdag satte stopp för det. Är lite piggare nu dock, även om jag är lite seg i kropp och huvud. Jag sov dock över sjukdomsanfallet, så riktigt dålig blev jag aldrig, skönt det!

Sen inser jag att jag borde lära mig att mobilblogga, när jag väl får tillbaka min telefon som är på reparation igen (fjärde gången på kort tid, dock för ett annat fel nu). Kan nån lära mig hur man gör?