Min vän Oskar..

har tagit bloggandet till en ny nivå! Numera kan man prenumerera på hans live-blogg via mms i mobilen. Mycket trevligt och underhållande! Gör det ni också! Just nu är det dessutom helt kostnadsfritt, förutom aktiverings-sms:et. Skicka ett sms med ordet AKTIVERA till 073-612 05 69 (Ja, jag HAR Oskars tillåtelse att lägga ut hans nummer här) för att se hur Oskars liv uppe i dalarnas djupa skogar är just idag! Tröttnar du sen är det bara att skicka ett nytt sms med ordet AVREGISTRERA till samma nummer. Observera dock att du måste kunna ta emot mms i mobilen för att kunna prenumerera.

Tyvärr är han ju där, hemma i Falun, eftersom han är sjukskriven. Det tycker jag är fruktansvärt tråkigt. Jag saknar honom! Det är läskigt, när folk blir sjuka och man inte riktigt hittar felet. Måste vara oerhört frusterarnde att vara sjuk sådär så man har viljan att driva på och göra saker, men kroppen säger ifrån. Jag ber till alla tänkbara gudar att jag inte ska behöve råka ut för det nån gång.

Krya på dig, världens bästa Oskar!

24677-59

Konsumentmakt

Säga och tycka vad man vill om både Jyllandsposten och upprörda muslimer. Jag känner inte sympati för någon av parterna i den här frågan faktiskt. Det var dock lite läskigt förut idag, när jag hörde en intervju med en dansk upprörd muslim som deklarerade att han älskade profeten Muhammed mer än sin egen mor. Läskigt, men samtidigt lite beundransvärt. Snacka om att brinna för något. Jag må brinna för nykterheten, men jag skulle inte byta min morsa mot ett alkoholfritt Europa. Det fixar jag på andra sätt istället, med mamma i behåll.

Men det jag skulle skriva om egentligen är hur tydligt vi konsumenters makt manifesteras i den här frågan. Arla gör miljonförluster, för att konsumenterna inte vill köpa deras varor. Ditt val av vara och märke gör en skillnad. Det är därför jag köper krav- och rättvisemärkt käk, och bojkottar alkoholen helt.

Skräpmärken och skräpvaror göre sig icke besvär i mitt hem. Ska det vara, ska det vara schysst.


Lotta Gröning

Jag har i likhet med Erik blivit lite småförälskad i Lotta Grönings blogg på Aftonbladet.

Den här gången skriver hon klokt om Anna Sjödins bravader. Men jag undrar vad som hänt med bävrarna?

Själv har jag varken bävrar (som Lotta) eller harar (som Erik )utanför fönstret. Däremot så blir jag ofta väckt av sopbilen som är här och tömmer olika delar av källsorteringen säkert 3-4 gånger i veckan.

SSU-skandal?

SSU:s förbundsordförande Anna Sjödin är i blåsvädret efter att ha fått tillbringa natten i en tillnyktringscell. Genast startar en debatt om vems fel det är, vad som ska hända med Anna nu och vad man som "toppolitiker" får göra och inte göra. Är det OK att visa sig ute full?

Är det OK att spöa en vakt som kastar ut ens kompis som är full? Är det OK att spöa en vakt som slänger ut ens fulla kompis och kallar en för okvädningsord? Är det OK att kalla vakten för okvädningsord?

Jag har ingen aning om vad som hänt, och har därför ingen rätt att döma. En sak kan jag dock säga. Jävligt korkat och otaktiskt att hamna i den situationen Anna. Både för dig och för din organisation. Det hade du kunnat undvika, det lär ju inte vara som att du inte kan snacka för dig själv. Då blir man inte SSU-ordförande.

Som ordförande är man ordförande precis hela tiden, det får man inte glömma. Det har jag blivit påmind om idag.

På Tollare..

Nu sitter jag på Tollare folkhögskola, IOGT-NTO-rörelsens egen folkhögskola i Stockholm. Det är jävligt mäktigt att den här rörelsen äger två helt egna folkhögskolor, som vi driver och göra bra kurser på. Det tänkte jag på igår kväll när jag var på väg till mitt rum.

Det är sista steget på kamratstödsledarutbildningen, och vi har precis pratat om våra besök på ett självhjälpsmöte. Jag var på AA i torsdags, helt fantastiskt givande. Jag skulle vilja blogga mer om det, och om en liten kille som var m,ed på det öppna mötet som gav mig oerhört mycket driv och förståelse för varför jag kämpar 50 timmar í veckan för vår sak. Men jag vet inte hur mycket som är OK att skriva, så jag rekommenderar er helt enkelt att gå på ett eget AA, NA, ACOA, Alanon eller Alateen-möte i er hemstad. Man får tillbaka och med sig oerhört mycket hem.

Igår gjorde vi en sorts "självinventering", över våra svaga och starka sidor. Jag fick ner att en av mina svaga sidor, förutom min kassa förmåga att be om hjälp, är att jag är dålig på att prioritera och ta hand om mig själv. Det visste jag ju iofs, och har sagt att jag ska ta tag i. Men igår så gjorde jag det också. 21.30 gick jag upp på rummet och låg bara och läste en bra bok ("Jag vill bara se bra ut naken" - om träning. Läs den!) och kollade på lite Vita huset i min ensamhet. Det var skönt.

Nu ska vi ut i snön och köra tillitsbana!

Vi vann igen!

Imorse vacklade jag upp, knatade i kalsongerna ut och hämtade morgonens SvD. En fet rubrik på framsidan basunerar ut "Ingen sänkt spritskatt innan valet"!

We did it. Igen. För hade det inte varit för alla hårt arbetande, luskande, ifrågasättande och orädda kämpar från nykterhetsrörelsen. De som stångat pannan blodig mot korkade argument och politiker som bryr sig mer om systembolagets försäljningsstatistik än människors liv. Då hade vi haft en sänkt spritskatt idag.

En sänkt spritskatt som hade gjort att konusmtionen ökat istället för att minskat, och dragit in ännu fler alkoholproblem i samhället. Som hade gjort att ännu fler människor behövt det där öppna AA-mötet jag besökte igår kväll.

Men inte den här gången. This time the good guys won. Tack Mp och V.

Och tack Nuder och Persson, för att ni tog ert förnuft till fånga.


Den här jäkla alkoholtraditionen...

"  – Svenskarna har en lite annorlunda syn på alkohol. Vi har högtider, som oavsett vad folk säger, faktiskt kretsar kring att dricka sprit, säger Alex. Det kvittar vilken högtid det är, det ska käkas den jävla potatisen och det ska vara den där sillen och nubben.
  – Det kommer jag ihåg från när jag var liten på julafton. Alla vuxna satt vid bordet och drack och vi barn fick titta på Kalle Anka. Det var tråkigt. Jag ville att min mamma skulle komma och titta på Kalle Anka med mig, säger Lova. Det blir en uppdelning mellan olika åldrar.
  – Då blir det så att det lilla barnet får sitta bredvid och vänta på att han ska bli vuxen och få dricka sprit, säger Alex."

Ovanstående stycke har jag citerat från
www.ungtval.se. Väldigt bra analys av hur det ser ut i samhället idag. Allt festande och alla högtider som barn innebär en lång j##la väntan på att få bli vuxen och dricka alkohol. Varför ska det vara på det här viset för? Krossa alkoholtraditionen! 

Vänner-wannabe

Nyss var Martin här för tredje gången idag och lånade en pall. Han traskar ner och in här lite som han vill. Det känns som om jag är med i ett avsnitt av "Vänner". Jag gillar det!

Världens bästa Lars!

Här är han - Lars! Bästa killen!

Roligt med intervjuer

Idag har vi haft tre anställningsintervjuer för vikariatet på fältkonsulenttjänsten i Västerbotten. Ett par saker har jag tänkt på.

* Det är ruggigt roligt att hålla i anställningsintervjuer och få möta så spännande människor

* Det finns så mycket bra, ideellt arbete på olika fronter runt om i samhället.

* Vi har läskigt många kompetenta och bra sökande till våra tjänster, även om det bara är vikariat.

Det här tycker jag är ett kvitto på att vi är en organisation som ligger rätt i tiden och som jobbar med frågor som människor engageras i och dras till. Vi är bra!


Det studentikosa livet

Igår skulle bli en soft kväll med ett eventuellt biobesök ihop med Martin var planen. Det slutade med hamburgerforsseri på Upplands nation ihop med Martin, Peter, Johannes och Jocke och slutade med fullskaligt världskrig över ett part Risk hemma hos Peter där även Jonte anslöt sig till de stridandes skaror.
22.30 fick vi idén om att börja spela, 23.30 kom vi igång och 02.30 slutade vi efter att jag deklarerat att jag var tvungen att sova, för at kunna palla dagen idag. Var annars får man för sig att spela sällskapspel mitt i natten på en tisdag, om inte i studentvärlden? Sjukt!

Men kul var det, och jag erövrade Australien från en överraskad Jonte, kvällens höjdpunkt!

Frågor som kräver svar

Hänger man en kväll med Marcus och Martin, då kan man garantera att man garvar riktigt ordenligt ett felrtal gånger under den kvällen. Sitter man dessutom i min lya och käkar burgare tillsammans med min brorsa, då infinner sig följande frågor:

- Vad är det egentligen för gurka man har på hamburgare? Slang? Västerås? Ättiks? Pickles? Salt?
- Varför delar de inte de färdiga hambugerbröden man köper helt och hållet, utan har kvar en irriterande remsa i mitten som gör att man sliter isär hamburgerbröden?
- Coops egna hamburgare består av nötkött, salt och peppar. 99% är nötkött. Innebär det att 1% av 1080g hamburgare, dvs 108 gram, är salt och peppar?

Det är schysst med roliga kompisar.


Traktamentespanik

Traktamentepanik

Vår kära förbundskassör Therese påminde ett gäng FS-ledamöter om att de skulle lämna in sina traktamenten och ersättningar för 2005 senast nu i helgen. Detta ledde vid 20-tiden på lördagkvällen till ett utbrott av panik bland vissa utvalda ledamöter som insåg att de inte fixat sina traktamenten någon gång under året...

Här ser ni Hanna som inte är riktigt sams med traktementesblanketterna. Det lyckas på något konstigt sätt bli minusresultat efter att hon fyllt i traktamenten och dragit av matavdrag. Mycket spännande och underhållande... =P

Nu ska jag dricka choklad efter vår promenad över isen, och försöka fundera över vad jag tycker vi ska lägga UNF:s resurser på.


Larmtorget i Kalmar

Larmtorget i Kalmar

Här är Larmtorget i Kalmar, ett av två torg i stadskärnan. Rakt fram ligger Ernestos och UnderBar, två uteställen där jag fördrivit flera sköna utekvällar under min tid därnere. Good days.


Old friends..

Idag har jag vart i Kalmar. Det är konstigt, men jag lyckas ALLTID li försenad när jag ska dit. Idag var mitt plan en timme sent ner dit. Lite bittert när man gått upp 5.45 för att hinna med planet och sen får sitta en timme på Arlanda och ruttna.

Jag har vart på först ett synkmöte och sen två anställningsintervjuer. Det gick riktigt bra! Paulina ska vara tjänstledig, och det är jäkligt synd. Hon är grym, det känns verkligen som det är saker på gång nere i Kalmar och Kronoberg nu, 4-5 aktiva föreningar mot kanske 1½ när jag flyttade därifrån. Grymt! Kändes bra att vi hade två kompetenta sökande på intervju till hennes vik, så det här kommer bli bra det med.

Men det bästa idag var att jag fick hänga ett par timmar med min gamla homie Andreas, en av mina bästa polare under tiden jag bodde i Kalmar. Blev uppdaterad på allt skvaller och vilka i det gamla gänget som lämnat stan efter mig. (Nästan alla!) Det är nästan bara Aron, Andreas och Emelee kvar numera. Måste vara trist!

Men det är fascinerande hur snabbt det går att fortsätta där man slutade med gamla bekantskaper. Det är nu över ett år sen jag drog från Kalmar, och ändå så var det som det var igår vi sågs. Samma kassa humor och sjuka skämt med varandra. Så jäkla skönt! Det är väl så, vissa människor klaffar man bara med. Andreas är en av dem, vi lär hålla kontakten!

Nu är jag på väg hemåt. Hinner inte till Uppsala eftersom jag valde att hänga med Andreas, så nu ska jag ta reträtt hemma i Motala, hos Monika, och försöka sova bort den här febern som brutit ut. Är det någon mer som får feber så fort de sover för lite?

Stavningsprogram

När jag skriver "er" i min telefon så föreslår stavningsprogrammet "FS" innan den föreslår "er" i stavningskontrollen. Det är rätt talande för vad mitt liv handlar om.


Dagens mailskörd

Nyinkomna mail under dagen: 57 stycken

Vissa dagar är det galet mycket mail. Det är roligt ibland, för man får roliga mail och besked och annat pepp. Men ibalnd är det tråkigt, för då hinner man inte göra nåt annat.

Imorgon flyger jag till Kalmar, och ska hinna fika med mina gamla homeboys därifrån! Soft!

At Andreas service..

Tänkte att jag skulle uppfylla två av Andreas önskemål härifrån, och berätta både om min senaste representation och hur man överlever långa tågresor.

Är på väg hem från Juventes ”Juventeskolan”, som är ungefär motsvarande våran FSS. Man samlar förbundsstyre (som det heter på norska), anställda, lagledare (föreningsordföranden) och annat bra folk under en helg för lära sig mer om och diskutera Juvente nu och framöver. Det var jäkligt givande att var där, fick massor med nya idéer och tankar, och framförallt massor med pepp!

Träffade massor med grymma, engagerade människor, fick se premiären av KOLON:s nya teaterföreställning och prata med Odrun, Juventes ordförande, som nog är den enda jag känner till i samma situation som jag. Väldigt trevligt!

Jag var där och föreläste om ”EU och svensk alkoholpolitik”, och gjorde ett bejublat framträdande. Det var nog länge sen det var så här ruggigt kul att föreläsa, och jag fick brandtala lite om alkoholindustrins fula nylle och om hur viktig alkoholpolitiken är! Jag hade nästan glömt hur mycket jag brinner för den solidariska alkoholpolitiken! Det är nyttigt att kunna elda upp sig och bli förbannad i såna här lägen. Alla fall om man kan använda och omvandla ilskan till något konstruktivt, som alkoholpolitiskt driv t.ex!

Med mig hem igen är jag en toksnygg juventeväska, en nyvärvad medlem och ett gäng med medlemsavgifter rikare.

Jag passade på att betala min medlemsavgift i Juvente också, när jag ändå var där. Det är helt galet att det ska kosta så sjukt mycket pengar att överföra pengar till utlandet. Var är EU:s konkurrenslagstiftning där egentligen?

Just nu håller jag på att göra det andra jag ska blogga om, överlever en lång tågresa. Jag är rätt nöjd med att jag åker tåg istället för att flyga, tänker på inlägget jag gjorde här efter att ha läst boken ”Oväder” av Mark Lynas. Hoppas att ni läst den vid det här laget! Jag sparar ju dessutom pengar på att åka tåg, det kostar UNF ingenting att jag åkt hit i helgen, förutom det årskort vi redan köpt. Det känns bra.

Jag har ungefär 8 timmar effektiv restid mellan Oslo och Uppsala, med byte i Sthlm. Det går hyfsat snabbt faktiskt. Jag gillar ju visserligen att åka tåg, men jag ägnade nedresan åt att förbereda min föreläsning och se ett avsnitt Vita Huset.

På resan hem har jag än så länge:
Skrivit ca 10 mail
Sett två avsnitt av Vita Huset
Druckit kaffe och ätit en macka
Lyssnat på lite skön, nyhittad hip-hop
Pratat i telefon med Oskar
Läst igenom min mailbox och kollat så jag inte missat nåt
Funderat på upplägg för utskottshelgen
Skrivit det här blogginlägget

Annat jag hade kunnat roa mig med är t.ex.
Läsa boken ”Praktisk retorik” 
Skriva brev
Värva gubben i tågkiosken

Jag har inte gjort något av ovanstående än, men jag har ju tre timmars tågfärd till på mig. Hoppas bara strömmen kommer tillbaka i eluttagen, annars kommer mitt batteri hinna dö.

Bra krönika

Helsingsborgs dagblad har en krönikör som heter Johanna Karlsson. Här skriver hon om sin avundsjuka på oss i UNF, och längtar tillbaka till tiden då "tjejalkohol" var samma sak som svag alkohol.

Intressant iaktagelse. Kan en del av kvinnors ökande alkoholkonsumtion vara att de inte bara dricker mer, utan att utbudet allt mer handlar om alkoholstarkare drycker som cider, alkoläsk och snygga "sex and the city"-drinkar? Är det kvinnorna som valt mer alkoholstarka alternativ eller är det alkoholindustrin som börjat prångla ut allt starkare drycker, för man insett att man tjänar mer cash på det?

Alkoholpolitisk glädje

Sånt här kan få en på bra humör. Nu ska bara ryssarna införa det där systembolaget de pratar om och EU klubba igenom gemensamma minimiskatter på alkohol också så kan jag vara nöjd ett tag sen.

Trängselskatt och alkoholpolitik

Trängselskatten har uppenbarligen blivit en succé, och till och med tidningarna SvD och Expressen, som tidigare gjort mig irriterad över en nattsvart och onyanserad rapportering som snarare varit propaganda än nyheter, har skrivit positiva artiklar om försöket.

Det är sånt här som gör mig stolt och glad, att jag är med i ett parti som vågar stå upp och driva frågor som man är övertygad om är rätt, trots att man har en massiv pessimistisk opinion man får jobba mot.

Tänk om man kunde få ett par sådana här försök inom alkoholpolitiken också, säg till exempel lördagsstängt på systemet, sänkta införselkvoter, 20-årsgräns på all alkoholservering och en flytt av folkölet till systembolaget. Då kunde både moderaterna och vår käre folkhälsominister få se att de här sakerna skulle funka och fylla en viktig funktion, och kanske göra en omvärdering av sina åsikter. Det skulle jag gilla.

VM-biljetter

Jag ska ansöka om att få ett gäng VM-biljetter på SvFF:s hemsida tänkte jag, men fick ångest över vilken kategori av biljetter jag ska välja. De bästa, och dyraste, biljetterna kostar 100 euro styck, ocvh de billigaste bara 35 euro styck. Vill man betala 1000 eller 350 spänn?

Å andra sidan, tar man sig väl ner dit så ska man kanske inte snåla? Jag vet inte heller hur många jag ska beställa, men att få med sig tre pers till ska väl inte vara några problem?

Äsch, nu försöker jag boka 4 biljetter på de bästa platserna till Sverige-Paraguay. Det är flest biljetter till den matchen, den ligger bra till tidsmässigt, spelas på en stor och fin stadion och dessutom är Paraguay ett tekniskt, spännande lag. Så får det bli!

Är du sugen på att hänga med mig ner om jag får biljetter så hör av dig, har nog inget resesällskap uppbokat än.

Franskexpert?

Är det nån som kan franska som kan översätta eller berätta vad det här är för mig? Är en "track-back" på ett av mina inlägg, vad det nu kan tänkas innebära?

Pessimism = Realism?

Lotta Gröning bloggar om hur hon tror Sverige ska se ut om 10 år. Inte hur hon vill, utan tror att det kommer se ut, och säger sig då bli deppig. Varför är det så att så fort någon säger sig se det som det kommer vara och inte som man vill det ska vara så är allt negativt och nattsvart? Att vara realist, måste det också innebära att man är pessimist?

Varför vågar folk inte tro på att deras visioner kan bli verklighet? Är det för att man inte vill se fånig ut om saker och ting inte går som man vill? Är man negativ för att vara på den säkra sidan, så man kan bli positivt överraskad om det går bra? Nej, usch, det här stör mig.

Robert - köttätaren

Världens bästa A-K bloggar om mig och mitt köttätande. Hon har alldeles rätt, jag har inte återgått till att vara vegetarian för att jag tror jag blir stor och stark av köttbullar. Sen om jag ska vara helt ärlig så har det en hel del med att göra att jag är för lat/bekväm av mig för att vara vegetarian. Det är så mycket enklare att kunna slänga i sig vad som helst från en hamburgersylta än behöva leta vegetariskt. Å andra sidan är ju utbudet begränsat när det gäller vegetariskt käk, så kanske skulle det kunna avhjälpa mina stora beslutsbekymmer när det gäller att välja mat och dryck, ett problem jag delar med den förträffliga Lisa.

Men jag håller med A-K om att folk borde äta mindre kött, det mår både individerna och samhället bättre av. Jag ska käka helvegetariskt minst en dag i veckan det här året. Inte minst för att jag då kanske får arslet ur och gör den där fantastiska linssoppan jag har recept på..

Arvodering

Under de totalt 22 veckor jag var heltidsarvoderad som ordförande för UNF under hösten 2005 gjorde jag 1 248 "arbetstimmar", enligt min ordförandedagbok. Lite tror jag allt att jag förändrat världen under de timmarna, det känns BRA!

Citat som prickar alldeles rätt

Ibland hittar man citat som säger saker precis som man själv vill säga dem. Och om någon annan redan sagt det bättre, varför inte återanvända det? Jag gillar ju återvinning. 

Det här citatet hittade jag i Grön Ungdoms tidning "Nisse Hult" idag. Jag har läst det många gånger förut, men nu är det utklippt och uppsatt framför mitt skrivbord. 

"Tveka aldrig över att en liten grupp medkännande och hängivna medborgare kan förändra världen. Faktum är att de är de enda som någonsin gjort det." - Margaret Mead

Jag tänker förändra världen. Ska du vara med?

Att skratta..

Jag hänger en del på ett forum där det framförallt ska diskuteras datorhårdvara, men som behandlar allt från vilken mat man ska ge sin papegoja, funderingar kring varför fartyg och orkaner får kvinnonamn till vilket stadsnät som ger snabbast uppkoppling och hur man löder sitt eget moderkort typ.

När jag uppdaterade mig lite idag så hade en tråd som diskuterade könsbehåring dykt upp, vilket det va nån konstig anledning ofta gör på ställen där många killar samlas. Med diverse bögskämt, porrfilmsanspelningar och annat fånigt i släptåg. Men ett guldkorn dök upp i en utspårad diskussion om huruvida man borde raka sig därbak eller inte. Den här länken både gav mig ett svar och ett ordentligt garv..

http://www.craigslist.org/about/best/lax/35274458.html

Motala - det är nåt visst med stan..

För ett par timmar sen kom jag hem efter 3 veckor på vift i Frankrike och Motala med en kort mellanlandning och ompackning emellan. Nu sitter jag, har nästan packat upp all tvätt, har fortfarande inte vikt tvätten jag tvättade i mellanlandningen som ligger som en hög i soffan och har brutit upp en flaska vit glögg som jag har bredvid mig. Tänkte jag skulle sammanfatta de gångna veckorna en del, men det funkar inte.

Det ska alltid vara så svårt att sammanfatta saker, och rätt onödigt också. Jag har ju upplevt en massa, och en hel del av det kommer att dyka upp både här och i mitt övriga liv framöver.

Den här veckan var riktigt, riktigt bra! Jag har bara kollat mailen tre gånger på en hel vecka, bara svarat på ett fåtal mail, haft kanske ett eller två jobbrelaterade samtal och riktigt kunnat kopplat bort ALLT som inte är Motala, familj eller flickvän för en vecka. Det har varit riktigt skönt, både för dem och mig tror jag. Jag har hunnit med rätt mycket på en vecka också, till exempel:

-         Fika med mina syskon hemma hos farmor
-         Gå ut med Karin, Monika och Martin igår
-         Gå till farfars grav och tända ett ljus
-         Rida islandshäst med pappa och syrran, som berömde mig!
-         Sova mer än 9 timmar nästan alla nätter
-         Ta en tretimmarspromenad längs Motala- och Varamonviken med Monika
-         Gå på stan och shoppa en ny snygg tröja och fika med Martin
-         Gå på bio och se ”Narnia”
-         Läsa boken ”Underdog” av Torbjörn Flygt
-         Ta flera förmiddagsfikor hemma på Kopparringen med resten av familjen,
-         Lira plump med familjen
-         Gå på bandy och se Motala få oavgjort mot Falu BS med Monika

Som ni ser så har jag bara gjort roliga och bra saker med människor jag tycker om. Skönt. Njutning och avslappning i sin renaste form för mig. Ikväll har jag packat up och börjat fundera över ”jobbet” igen. Imorgon ska jag till kansliet och sparka igång vårens arbete. Det känns bra, nu jäklar ska det dra igång på riktigt! Jag har en bra magkänsla inför det här UNF-året. Riktigt bra.

Motala - det är nåt visst med stan..

IFK Motala - Falu BS, 5-5. Bra match, och det var så nära, så nära ett segermål på sista hörnan...


Konstig jul och nyår

Det känns inte som att det varit jul och nyår, och inte heller som att det är 2006 nu. Jag hoppade liksom över dem i år när jag var ivä känns det som. En lite konstig, tråkig känsla. Men hey, det kommer ju fler jular, och fler nyårsaftnar, eller hur? Dessutom fick jag göra något som fick andra människor att växa under kursen, och är det nåt jag gillar så är det det!