Fikaeftermiddag

Idag har jag fikat hela eftermiddagen med först Mi, Max och Erik. Det var nice, jag tycker om att omge mig med smarta och bra människor.

Fast vi kanske fikade för länge, för efter ett par timmar såg Erik och Mi ut såhär.. ;P

24677-17

Fast det kanske var tillfälligt, för strax efter var de såhär glada:

24677-18

Sen så hängde jag med och tittade på när Mi, Annicka, Mathias och Anton åt tacos. Jag var mätt.

Efter det så hängde jag på centralen en stund, sen kom Linda från Vännäs in till stan innan sin Vietnamnresa, så då tog vi en fika också och uppdaterade varandra lite på UNF och livet i allmänhet. Hon är också en sån människa man trivs så bra i sällskap med. Jag är lite avis på de som åker till Vietnam, det hade vart soft. Men jag har lite grejer att styra upp här hemma.

Nu ska jag läsa igenom talet jag ska hålla imorgon, blir spännande!

Och för alla som undrar: På torsdag är det dags för Lantz. Vid 13-snåret om jag inte minns fel.

Imorgon blir det klippning också, hos Peters frissa. Bildrapporter kommer på kvällen!

Sveriges alkoholpolitiska adel..

Sveriges alkoholpolitiska adel..

Här sitter den alkoholpolitiska eliten i Sverige samlad på det alkoholpolitiska toppmötet i Helsingborg häromveckan. Från vänster:

Kent Härstedt - Alkoholinförselutredningens ledare. Trevlig kille. Bra grundtänk, men har köpt alkoholindustrins bullshit om att en skattesänkning är nödvändig rakt av. Ägnade torsdagnatten på alkotoppen åt att dricka öl ihop med Bryggarföreningens ordförande Paul Bergqvist.

Anitra Steen - Kvinnan som är himla trevlig, men låter nervös och ängslig när hon argumenterar. Känns inte som hon väger särskilt tungt i alkoholpolitiken, gubbarna lyssnar inte på henne, utan är mest trevliga för att hon sover med statsministern..
 
Gunnar Ågren - Folkhälsoinstitutets generaldirektör. Bra man med ett helhetstänk. Ser hela linjen och de långsiktiga konsekvenserna av beslut. Sa jag att han var motståndare till sänkt alkoholskatt? ;P

Sven-Olov Carlsson - Svempa, Svempa! Siffrornas och statistikens mästare. Är duktig på att plocka fram ett papper med en procentsats och lappa till alkohollobbyns företrädare i nyllet med. Pratar mycket, ibland för mycket. Men han är jäkligt bra Svempa. Har respekt och tyngd med sig i debatten.

Söndagsjobb

Nu sitter jag och försöke sammanställa lite tankar från budget-AU till resten av FS. Inte det lättaste att komma ihå hur vi resonerade kring alla de 99 sidorna med äskningar. Men det går rätt bra.

Om en timme (ja, jag har ställt om klockan!) ska jag in till Stockholm. Projektgruppsträff med folkölsprojektet, ska bli riktigt roligt! Jag har förberett ett pass jag ska hålla imorgon om folkölets framtid och lite kreativa mötesformer tills idag. (Jag måste skaffa den boken från LSU!)

Jag har en intensiv vecka framför mig, men det är (som vanligt) bara massa roliga saker. Folkölsprojektgruppsträff, fika med Linda (DO Västerbotten), hålla tal på ljusmanifestation, intervju med ICA-nyheter, till Dalarna och föreläsa och medverkan i Lantz i P3. Skoj skoj!

Nu ska jag försöka skriva klart det där dokumentet och skicka till Therese.

Kramp..

Mina biceps bultar och krampar. Skön före-träningsvärks-känsla. De är utpumpade.

Styrketränade andra dagen i rad i förmiddags efter närmare en månads uppehåll. SKÖNT! Jag är så duktig. Påminn mig om att jag ska prioritera det här.

Nu ska jag lämna tillbaka filmen och köpa en bulle till kaffet. Sen ska jag göra klart min dalarna-föreläsning och sortera papper. Det är skönt med en hemma-dag.

I morse var soft. Jag, kaffe, juice, massa pålägg, nybakat och rostat bröd och SvD i en hel timme. Helgfrukostar utan stress är det bästa. Jag mår bra.

Sossarna äts upp inifrån

 


Idag börjar sossarnas kongress i Malmö, om någon lyckats missa det.


Den intressantaste frågan ur ett UNF-perspektiv är om partistyrelsen ska försöka driva igenom kraven på en sänkt spritskatt eller inte. Jag tror och hoppas att förnuftet står pall, och att ombuden inte går på det upphaussande av smuggling, införsel och svartsprit som påstås säljas till ungdomar i vartenda gathörn. Det är ju faktiskt inte så. CAN:s senaste drogvaneundersökning visar att bara 13 respektive 18% av tjejerna och killarna köpt smugglad alkohol. Det är ingen uppgång att prata om, nån procent bara.

Men ändå så kör sossarnas regerings alkoholpolitiska propagandaorgan alkoholkommittén mängder med reklamfilmer som visar hur unga köper alkohol i garage och från bakluckan på den senaste Volvo-modellen. Synd att man bestämmer sig för hur verkligheten bland ungdomar ser ut utan att fråga ungdomar. Det är ju iochförsig inte helt ovanligt…

Men, för att komma tillbaka till det jag tänkte blogga om, sossarnas framtida kollaps(?).

Jag tror att det egentligen finns två anledningar till att det går kasst för sossarna för tillfället. Den första, och kanske största, anledningen stavas m-e-d-i-a. Mediadrevet har bestämt sig för att Moderaterna med Reinfeldt i spetsen kommer att vinna nästa val och att Sossarna och Göran är trötta, mätta på makt och har slut på visioner. Och då blir det så. Det blir en medial sanning som reproducerar sig själv, gång på gång, tills det har blivit sanningen i svenska folkets medvetande också. Det är faktiskt lite skrämmande hur stor makt mediavärlden har över människors världsuppfattning.

Den andra anledningen kan man lite konspiratoriskt kalla för ”infiltratörerna”. Jag tror det finns ett helt koppel med människor i de socialdemokratiska leden som egentligen inte sympatiserar med de socialdemokratiska idealen, utan kanske egentligen borde vart folkpartister eller t.o.m. moderater. Men eftersom de tror att det enda sättet att få makt och inflytande i Sverige är att vara sosse så går de ändå med i SAP. Rätt tragiskt egentligen.

Jag kom att tänka på det när jag surfade i på Aftonbladets S-kongress-blogg och läste om min B-uppsats-handledare Stig-Björn Ljunggren. (Helle och Åsa och Stikkan kommunicerade förresten med varandra via varandras bloggar. Sött. Hoppas att de vågade prata med varandra också). Stig-Björn är en sån kille. Jag följer hans blogg lite sporadiskt, och ser honom i morgonsoffan på TV4 ibland, och min tanke när jag hör honom prata är: ”Han borde vara folkpartist”. Skulle han vara det om follkpartiet haft regeringsmakten någon mer gång sedan 70-talet?


Dagens garv

Såg att skånetrafiken blivit anmäld för att ha tagit in annonser från Skånepartiet. Jag tänker inte fördjupa mig i och tycka till i den frågan, jag nöjer mig med att skratta efter att ha läsa skånepartiets partiprogram. Det kanske jag inte borde, men i mina ögon är det här bara tragikomiskt.

http://www.skanepartiet.org/

Våra 12 punkter
1.      Skåne blir en fri republik, medlem i EU och NATO
2.      Stopp för invandring av flyktingar och liknande
3.      ISLAM avlägsnas, muslimerna får flytta till Sverige
4.      Alla pensionslöften skall ovillkorligen infrias
5.      Mer pengar till sjukvård, äldre och handikappade
6.      Båda reaktorerna i Barsebäck skall användas
7.      Eleverna måste få respekt för lärare och vuxna
8.      Brottsbekämpningen skärps med fler poliser mm
9.      Arbetsmarknaden liberaliseras, bidragsfusk stoppas
10.  Skattetrycket sänks när Skånes statsskuld är betald
11.  Systembolagsmonopolet upphävs
12.  Kommunistväldet i radio och TV stoppas

Ditt medlemskap i Skånepartiet är viktigt. Ta ställning! Sätt in hundra kronor på postgiro.nr 439 83 80 – 8 och bli medlem.

Allt blir bättre, bara Skåne blir självständigt och vi kastar ut alla som inte är vita medelklassmänniskor... Nej, jag kan verkligen inte göra annat än skratta.. =D Harry Franzén, vår käre lokalhandlare som vill sälja vin i butik, är en av de drivande krafterna i "partiet". det säger väl det mesta.

Kärlek

24677-15

Glest på läktarna, men alltid roligt att se "sitt" lag. Fast man känner sig lite löjlig också, när man logiskt ska förklara sin passion och lidelse för ett lag. Jag har ju verkligen ingen naturlig koppling till DIF. Men hey, har man ett lag så har man ett lag. Byter gör man inte. Det bara är så. Fånigt men sant. Det handlar kanske om nån form av grupplojalitet? Man kanske kan dra paraleller till djurriket? Man sviker inte "sin flock" bara för att den får stryk, man håller ihop. Fast hundar och vargar som hoppar in i en fight hjälper ju till att spöa den som ligger under, för att få cred av den som vinner.. Hmm...


FS på gång och språng!

Jag tror tamejtusan jag har Sveriges mest alerta styrelse. Här skickar jag ett sms på tåget 22.40 en vardagkväll. En halvtimme senare har jag fått svar av 10 av 13 ledamöter. Grymt bra!

Vi laddar inför budget-FS nu tror jag. En del tuffa vägval kommer styrelsen behöva göra, men jag tror vi kommer fokusera och välja rätt, to the best for UNF liksom.

Imorgon ska jag hem till Motala och fira min föreningsordförandes födelsedag. Hon fyller 18. Grattis supersyrran!

Hockey med Simon, Peter, en kille från KD:s riksdagskansli och hans fru ikväll. DIF-Luleå. Alla höll på Lule utan jag. Men DIF vann, 2-0!

Ett par saker vill jag säga:
- Grundserien är på tok för lång
- DIF borde dubbla publiksiffrorna eller flytta matcherna till Hovet

Nu ska jag sova. Imorgon kommer träningsvärken på riktigt, det känner jag. Men roligt var det! Det får vi göra fler gånger Lisa!

Bra jobb!

Hänger på kansliet. Det tog mig tre timmar att ta mig hit från Uppsala, hela centralen var strömlös efter lunch idag. Galet.

Sitter och ringer runt till FS-folket för att få koll på hur vi ska göra med JTCC. Bra eller Anus, som Jonte sa på budget-AU. Vi får se om vi ska fortsätta med projektet, eller om folk inte vill prioritera det. Såna här dagar är jag glad över att ha handsfree, jäklar vad grillad min hjärna skulle vara annars...

Hockey ikväll. DIF-Luleå. Jag ska köpa en halsduk!

Det är skönt att kunna ligga i en soffa i mysrummet och ändå jobba...

Ännu mer pepp!

Sånt här kan få en att le en hel dag. Tack Moa!

Nu ska jag åka och boxas. Knocka Lisa! =P

Känner mig lite frusen, det är dumt. Men jag tänker faan inte låta bli att träna nu, i need it!

Radiodebut

Det finns ett enda program i radio som jag gillar och gärna lyssnar på om jag har chansen. Lantz i P3.

Det finns också ett program som i förmiddags ringde och ville ha mig som gäst i studion. Lantz i P3.

Nu sitter jag och småmyser och är lite nöjd över det. Sen ska jag göra kycklingwok och redovisa min eurocard-faktura. Det blir en bra dag idag.

Tröttheten börjar komma...

Tröttheten börjar komma...

Såhär trötta börjar vi bli nu. Jonte däckar ihop totalt som ni ser på bilden. Vi är inne och petar i budgeten igen. Vi har sisådär 600 000 kvar att skära, och Therese tåg går om en halvtimme. Känns sådär. Jag ska ha sovmorgon imorgon...


På budget-AU

24677-1124677-1024677-9

Såhär glada och duktiga är vi på vårt budget-AU! På sidan 58 av 99 nu...

Vi bråkar om TEMA nu...

Paus i förhandlingarna

Nu har vi en 5-minuters bensträckare i AU-mötet. Vi har precis tagit oss igenom sidan 31, har bara fram till 99 kvar innan vi får äta lunch...Mycket nedskuret, en del dissat och en del bra. Vi är förvånansvärt överens än så länge.

Jag vill inte ha nån lunch, har moffat mig mätt på pepparkakor, vindruvor och smågodis.. Urk..

Först på kansliet

Jag tror att jag för tillfället här helt ensam i hela IOGT-NTO-huset på Essingen. Konstigt, här brukar det ju alltid vara sånt drag, men nu är det helg.

Jag behövde dra mitt kort och slå min kod tre(!) gånger för att komma in i UNF:s korridor. Värsta Fort Knox. När de andra kommer är det budget-AU. Jag är laddad. Kanske gör en Ruwaida under dagen och rapporterar från förhandlingarna.. =P

Nu ska jag hämta en kopp kaffe.

Phew!

Nu har jag balanserat budgeten i princip. Läst äskningar, petat i siffror och dissat förslag.

Jag skar ner från 10 000 000 till 4 500 000 (Vi ska ner till 4 000 000).  Det var inte så svårt som jag trodde. Nu ska jag bara få alla andra att hålla med mig också. Det blir kanske svårare.

Jag tog med mig brorsans espressobryggarehemifrån mina föräldrar, så nu ska jag göra cappucino och tiita på slutet på "sagan om de två tornen" innan det är dags att sova.

Icke-PK humor

Icke-PK humor

Nu ska jag göra A-K glad och inte vara så PK. Sånt här tycker jag är hysteriskt roligt. Lågvattenmärkeshumor när den är som bäst!


Gabriel Romanus - the man, the myth, the systembolagschef

Sista dagen på alkoholpolitiska toppmötet gick om möjligt ännu bättre än första! Jag trodde att bryggarna skulle dominera debatten och dagen. De tunga grabbarna hade kommit och de var medverkande i panelen i flera av seminarierna, men icke!

Ett av passen handlade om öl och åldersgränser, och var nog tänkt att diskutera framförallt krogar, överservering och åldersgränser. Men så blev icke fallet, våra folkölskontroller hamnade i fokus i debatten och dominerade hela passet. Vi fick slå hål på ”barnvagnsmyten”, redovisa våra resultat, få beröm av en alkoholhandläggare och med hjälp av Gunnar Ågren dissa livsmedelshandlarna. Häftigt!

Dagen avslutades med en reflektion av Benny Haag, som gick RIKTIGT hårt åt alkoholindustrin, nästan så att vi från nykterhetsrörelsen tyckte det blev för hårt. De var jäkligt bittra efteråt, när jag bytte lite visitkort med dem. Jag skrattade inombords.


Gabriel Romanus - the man, the myth, the systembolagschef


På bilden ovanför sitter vi efter mötets avslutning och lunchar med Gabriel Romanus, riksdagsledamot för Fp, f.d. systembolagschef och socialminister. Han var systembolagets chef i 17 år, det är rätt länge. Han hade en intressant levnadshistoria, och gillar oss. Vi gillar honom också, han är en ”bra” folkpartist i sin ädlaste form.

En reflektion jag gjorde under de här dagarna är att alldeles för många av våra ”allierade” har en alldeles för hög medelålder. Vi måste bli bättre på att bli fler unga, grymma alkoholpolitiker som kan ”ta över” när Romanus, Ågren och Carlsson drar sig tillbaka.

Har ni idéer på hur vi fixar det? Jag ska göra en lista, ”Nykterhetspolitikens framtidshopp”. Jag skriver upp mig på listan, nån mer som hänger på?


UNF rockar på alkoholpolitiska toppmötet

UNF rockar på alkoholpolitiska toppmötet

Såhär såg det ut utanför konferensen på det alkoholpolitiska toppmötet i Helsingborg idag.
UNF hade initiativet och rockade hårt i debatten idag.

Jag, Oskar, Carina och Simon är där och representerar oss.

Vi gjorde folkölskontroller runt om i Helsingborg på förmiddagen, våra 15- och 16-åriga kontrollanter fick köpa i 4 av 9 butiker, som vanligt. Att de aldrig lär sig. Vi gjorde en grej av det på lunchen, då vi stod med ölen utanför lunchrestaurangen där de 200 deltagarna åt lunch och delade ut tablettaskar med budskapet "ingen öl till minderåriga". Blev intervjuad av TV4 Öresund och fick dissa Bodström lite.

7:e tv-inslaget med UNF på mindre än en veckas tid. Vi har media-medvind just nu!

Det roligaste vi gjorde idag förutom folkölet var att sitta och titta på ett bildspel om alkoholreklam i tredje världen när bryggarna satt raden bakom och kikade över våra axlar. De ska få höra om ölflickor imorgon, bryggarjävlarna. De valde förresten att sätta sig raden bakom oss (vi sitter längst fram i mitten). Medvetet?

Nu ska jag gå och slagga, så jag är pigg och fräsch inför spurten imorgon. Bryggarnas tunga artilleri kom ikväll. Swartz, Mattson och Paul Bergqvist. Storfräsarna med mycket pondus. Det blir mycket alkoholindustri imorgon, det gäller att vara skarp då för att hålla emot. Men just nu äger vi konferensen.

Jag gillar Svempa, han var skarp idag. Fast vi var nog skarpare.

Kloka vänner

Kloka vänner

Såhär smarta ser Lisa och Erik ut när de fikar med mig. Vem har bra inflytande på vem?


Mer pepp!

Nu är räkneverket uppe i 20 peppande sms och ett flertal positiva mail efter TV-genomslaget. Gött!

Dessutom fick jag fika med Erik och Lisa i eftermiddag, härligt! De har så många kloka analyser och idéer, man kan bara sitta bredvid och njuta.

Dessutom fick jag flera nya blogg-idéer, ska se om jag kan hinna med någon ikväll mellan packande, mailande, kaffedrickande och datafixande åt kompisar.

SM-guld, SM-guld, SM-guld!

Tack Hammarby! Guldet är vårt!http://www.dif.se/index.asp
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=647&a=475472&previousRenderType=6

Hur bra känns inte det här? Nu har jag visserligen vart en rätt kass supporter i år, som inte vart på en enda hemmamatch. Men resultaten har jag följt, och stolt över dem är jag.

Mesta mästarna under 2000-talet. 2002, 2003 och nu 2005. DET är mästarklass.

Inatt kommer jag sova gott.


Taket i TV-huset

Taket i TV-huset

Såhär ser det ut i taket i en TV-studio. I'm impressed. Fatta hur mycket ström det går åt för att driva allt det där, och ni kan ju kanske själva räkna ut hur varmt det blir i lokalen med all den där elektroniken och starka lamporna.. Jag var lite orolig för att få nåt i huvudet.

Pepp

Gårdagens pepp-skörd: 15 sms som fick magen att gosa sig i kroppen och hjärtat att bli varmt.

Kvällens bästa: "Fan bobby nu är du ju tvkändis. bra och saklig var du också. good work." från min gamla favvo-kursare Andreas i Kalmar. Såna dagar längtar man tillbaka till gänget därnere.

Partysugen


Nu är jag sugen på att gå ut och festa. Svänga höfter och skaka axlar till lite schyssta rytmer så svetten rinner om kroppen. Det gungar i högtalarna, och i min överkropp här framför burken. Blodet bultar lite snabbare i ådrorna och jag känner hur benen vill röra sig. Skön känsla.

TV-debut

I helgen har jag gjort min debut i TV-rutan. 2 ggr! Först var det Världens barn-gala i lördags på TV. Då satt jag i publiken med Lisa och Katja. Det bloggar jag mer om nån annan dag, hände mycket kul bakom kamerakulisserna.

Men ikväll var det dags för mitt första TV-framträdande som förbundsordförande. Intervjuer med både Aktuellt och TV4-nyheterna. "Fett ölköp", UNF:s stora ölköpskontroll vi gör med folkölsprojektet, resulterade i att vi köpa öl i 39 av 97 butiker. 40%. Jävligt kasst med tanke på att vi hade en snittålder som låg säkert ner strax under 15 bast.

Bra jobbat av SImon som raggade rätt på två TV-team på en Söndag. TV4 hängde med mitt gäng (Jag, Mats, Max och Mirjam) och filmade några av våra kontroller. Naturligtvis nekades vi köp i tre på rad när de var med, men i den fjärde fick vi ut. 7-eleven. Heder åt kassören där som ställde upp på intervju.

Men sen blev det intervjuer med mig och Mirjam som också var inne och köpte med mygga för ljudupptagning. Kändes lite KGB. Intervjun gick bra, kände mig konstigt nog inte nervös alls varken före, under eller efter. Bara lite missnöjd med att jag inte sa riktigt det jag ville få fram. Han ställde konstiga frågor. Men klippningen fixade till det, så det blev bra tillslut. Mirjam var skitbra.

Sen kom SVT och gjorde en intervju. De hade hängt med en annan grupp och filmat, och gjorde bara en intervju med mig. Den gick mycket bättre. Det inslaget har jag inte sett än, men de som gjort det gav mig godkänt.

Kändes lite skumt att se sig själv i rutan, men jag tänkte först "Wow, den där killen vet ju vad han pratar om!", innan jag insåg att jag kollade på mig själv. Då gav jag mig själv godkänt också, kändes skönt.

Så nu är man TV-star, bara att skriva sina memoarer och sätta sig på sin häck och vänta på morgonsoffe- och andra proffstyckar-erbjudanden. Eller?

Bil

Idag ska jag köra bil i Stockholm. Jag kommer köra vilse. Som faan.

Hoppas jag hittar till Häggvik, där har jag aldrig varit.

Lisa: Klart man blir inspirerad av Gustav, tänk att få den möjligheten att påverka! Fast jag har ju rätt feta möjligheter till det nu också iofs. Så jag är nöjd. Jämför mig gör jag nästan bara när det gäller muskelmassa på gymet. ;P

Frustrerande

Det är frustrerande att vilja vara partipolitiskt obunden och kommunalpolitiskt engagerad på samma gång. Kommunfullmäktige vore skoj, men känns både tidsmässigt och förtroendemässigt fel. Trist.

Kan man satsa på riksdagen utan att ha testat på på kommunal nivå först?

I ugnen står en tacopaj, och idag har legendaren Stig Kroon ringt mig. Jag ska tala på Saxenborgs 50-årsjubileum den 4/3. Ni kommer väl dit?

Hoppas jag får träffa Stiggan då, det måste vara en fascinerande människa. Orkidékampanj och Saxenborgs grundare tänker jag när jag hör hans namn. Undrar om ens eget namn kommer förknippas med nåt bra om 50 år? Vore trevligt.

Händig kille!

Nu är jag hemma från personaldagarna, bra och givande! Kul att träffa så mycket anställda, och Gustav var grym. Ibland känner jag verkligen hur jag har hamnat i rätt parti med grymma människor, det här var en sån dag.

Nu är jag hemma, samlar kraft inför helgen och bygger billybokhyllor. Jag känner mig tokhändig!

Igår kväll när jag byggde första hyllan kände jag mig som värsta händige mannen, medan Monika satt i soffan och tittade på. Gud så galet, varför hjälptes vi inte åt för? Könsrollerna finns i mitt vardagsrum.

Snart dags att gå upp

Läs mer

En sån här ska jag hämta 8.30 imorgon bitti. Saab 9-5 Bio power. Känns stabilt. Köra på etanol är trevligt. Den här gången kanske jag kan lista ut hur den där handsfree-prylen funkar.

Idag..

har jag insett:

- att jag har förmånen att ha helt fantastiska människor runt mig. Det händer så himla mycket bra saker hela tiden och det är så sköna människor allihopa!

- att jag jobbar mycket bättre med människor omkring mig. Jag blir distraherad emellanåt, men värdet av att kunna bolla med folk och peppas av deras jobba väger många gånger tyngre.

- att jag klarar mig en hel dag på några ciabatta, och att det är gott med thaimat på kvällen

- att det inte finns någon mat på kansliet, inte ens skorpor i fikarummet

- att jag inte är så lost på det här med ekonomi trots allt. Jag fixade ju eurocardräkningen som ingenting.

- att jag saknar att jobba nära Erik. Han är ännu en av de där fantastiska människorna jag trivs så bra med. Tur att han inte bor längre bort än Norrköping

- att det här med att leda inte är så svårt. Det handlar grymt mycket om kommunikation, och det är jag bra på så länge jag håller mig modig.

- att jag har blivit duktigare på att inte stressa upp mig över saker som inte är klara eller inte blir perfekta. Som min föreläsning imorgon t.ex.

- att jag verkligen ser fram emot att åka till Saxenborg igen. Snart är jag nog ifatt Lilleman i antal gånger.

- att jag borde sova vid det här laget, men har för mycket intressanta samtal igång för att sluta riktigt än

- att jag inte packat än

Distriktskurstrött

Hemma efter helgens bravader. Som jag bloggade lite kort tidigare så har jag i helgen vart på andra steget av UNF:s kamratstödsledarutbildning som vi har tillsammans med Lugna Gatan från Fryshuset i Stockholm. Kursen var ute på deras lokaler ute i Hammarby sjöstad. Vi började kursen i fredags med bland annat en rundvandring i huset. Sjukt stort med grymt mycket bra verksmahet i! Med verksamhet som fryshuset i alla Sveriges städer skulle vi halvera ungdomsbrottsligheten. Lätt.

Det var kul att se det här huset som man hört så mycket om men aldrig riktigt haft ett grepp om tidigare.

Sen har helgen varvats mellan föreläsningar om prevention, ART (Aggressive Replacement Training) och improvisationsteaterövningar. Allt var givande och hade en röd tråd i sig kändes det som. Som det ska vara. Märkte att jag saknar skådespelandet lite, det var ju säkert 4 år sedan jag spelade något sist. Får sätta dit det på min "roliga-saker-jag-vill-och-ska-göra"-lista.

Igår kväll så var vi ute och käkade mongolisk BBQ, gott! Enda fläcken på restaurangbesöket var förlusten mot Kroaterna. Bittert att de inte kunde hålla 0-0.

Efter käket var vi ett par stycken som drog vidare ut och svängde våra lurviga. Jag, Jonte, Lina från Skåne och Stina, Yesi, Aron och Kamal från Frysen skulle ut och dansa loss. Vi åkte till Göte Källare vid medboragplatsen. det var kö, så Kamal och Aron bangade för de tyckte det var för lång kö och lämnade oss andra där. Jag, Jonte och Lina gick och tog ut pengar, och när vi kom tillbaka hade Yesi och Stina redan kommit in och kön tredubblats. En timme drygt köade vi innan vi kom in, men det funkade.

Väl där var det röj! Stina droppade av och Yesi minglade som en galning, men vi andra tre röjde! Vi dansade som tokar non-stop i 2½ timme innan det var dags att dra sig tillbaka till Frysen för att få sova några timmar. Riktigt, riktigt skoj. Enda fläcken där var de porriga go-go-dansarna, både manliga och kvinnliga, som inte var så sexiga nånstans. Den nakna(?) bruden som åmade sig på en tv-skärm i ett hörn av lokalen var inte heller helt klockren.

Det är fascinerande hur mycket köttmarknad det är när man är ute såhär, det märker man tydligare när det inte är lika ofta man är ute längre. Men jag har tänkt på det båda helgerna som vi har vart ute nu, både i Göteborg och Stockholm. Nästan ALLA spanar och spänner ut sina fjäderdräkter för att vara störst, bäst och vackrast. Nästan så det blir tragikomiskt. Nu är jag ingen ängel jag heller, klart man gillar att visa sina skills på dansgolvet eller sina snygga armar. Eller? Äsch, vad vet jag. Det känns för mycket helt enkelt.  

Vi var hursomhelst inte tillbaka förrän klockan var närmare 3.30, och 8 var det uppstigning. Så nu sitter jag här och känner mig precis som jag brukade göra efter alla distriktskurser hemma i Östergötland. Full i huvudet av intryck över en hel helg, slut i kroppen efter att ha sovit alldeles för få timmar på ett hårt golv och seg i reaktion och tanke. Kurstrött helt enkelt, som på den gamla goda tiden.

Förkylningen har mot alla odds inatt blivit bättre. Jag hoppas på att kunna träna imorgon. Lite snuvig fortfarande.

Nu ska jag ner på söndagsfikat. Imorgon ska jag hämta min kostym, boka en bil, förbereda min Hammarö-föreläsning och ringa till Tollare. Påminn mig om det.

På frysen

Sitter på lunchrasten på Lugna gatans kontor i fryshuset. Vi har kurs här i helgen, kamratstödsledarutbildning. Bra kurs! 10 UNF:are, 10 frysare, schyssta synergieffekter!

Jag ska ha min praktik på Lugna Gatans verksamhet. jag vill glida i T-banan, verkar skoj!

Nu börjar vi igen! Feedback-time!

Trött

Jag är trött. Det blev bättre av streetdancen, svettades nog bort en del av förkylningen. Men det är segt idag. Tog en ordentlig Latte innan jag var igång hyfsat. För lite ledigt, för lite bra musik och för lite träning är de anledningar jag hittat som orskat det här. Ska ta det lugnt torsdag-fredag nästa vecka.

Ipoden är hel och laddad, så den känns lugn också, Akademien i lurarna i detta nu, lugnar mig och gör mig glad. "Kenneths nya" är en fantastisk låt.

Nu ska jag packa ihop mina prylar från kansliet, åka in till centralen och hooka upp med A-K och sen ut mot Frysen för helgens äventyr. Jag ska fortfarande sova hemma.

Julkursen känns stabilare. Bilen har jag inte bokat än.

Phew!

Ghaa... Hemma efter kvällens streetdance. Sitter och eftersvettas och hinkar vatten. Tokpepp! Det var så fruktat kul idag, flera sessioner satt riktigt bra och svetten rann om mig non-stop! Gung!

var på gränsen att skippa idag, är ju rejält förkyld och häller i mig bromhexin för tillfället för att få trycket i bröstet att släppa. Det har funkat, men det här var på gränsen vad jag pallade. I vanliga fall blir jag inte så matt av ett streetdance-pass, men idag var det tungt! Jag tänkte ta det lungt, men jag lär mig ju aldrig att jag inte KAN det. När man väl är där ger man ju max, hela tiden.

Nu får vi se, känner att jag pressat kroppen ordentligt. Det här är en sån vågmästargrej, där det här antingen kan spola ut förkylningen ur kroppen på mig eller däcka mig helt. 50/50, imorgon bitti lär jag märka det.

I helgen är det ju ledarutbildning i kamratstöd på fryshuset. Ska bli skoj! Jag överväger dock att skippa att sova där första natten, för att skona min slitna kropp lite. Vet inte om jag pallar en hel helg i masslogi med den här förkylningen.

Nu har jag nog eftersvettats så det räcker, nu är det dusch, mat, äskningskoll och sen lite packning inför helgen!

Äskningarna klara

Äntligen färdig. 10 äskningar skrivna och ivägskickade för tyckande. Ska få respons på dem, fila på någon mer av dem och sen skicka dem strax innan midnatt. Känns bra.

Nu ska jag dricka en koppa kaffe, käka en hembakad kanelbulle och sen ge mig iväg på en promenad tror jag. Behöver röra på rumpan lite.

Sen ska jag fixa lite julkurs, och en bil.

¨Rolig föreläsning

Jag ska få föreläsa om demokrati, makt, jämställdhet och styrelsearbete på Dalarnas kursvecka. Jäklar så skoj, det har jag längtat efter. Jag har insett att jag bara föreläser om alkoholpolitik och ekonomi, ska bli roligt att få testa nåt nytt. Jag har massor med tankar, ska bara printa ner dem.

3 äskningar klara, 4 kvar..


Konstigt uppvak

Idag vaknade jag för första gången på en vecka inte upp stressad över julkursen eller någon annan grej jag måste fixa helst igår. Istället vaknade jag nynnades på den gamla slagdängan "Var bor du lilla råtta" som jag sjöng på lekis, fast omgjord med nån ny text, som jag tror handlade om UNF-folk om jag minns rätt. Jag har nog fått Marcus-Karlsson-syndromet.

Fatta grymt om jag kan bli lika kung på att skriva rolig musik som han, jag ser min framtid säkrad.

Nu ska jag dricka kaffe, sen är det äskningar för hela slanten.

Det oförberedda bloggandet

Nu satte jag mig och tänkte jag skulle blogga lite om dagen och tankar jag tänkt att jag ska blogga om. Men jag har ingen som helst plan och kommer inte alls ihåg de där grejerna som jag tänkte: "det där ska jag blogga om" om förut idag. Så jag börjar väl lite planlöst så får vi se var det tar vägen.

Det är spännande hur stor del av ens liv bloggen kan bli. Jag pratar massor med Helene och Lisa om deras och min blogg, och drar paraleller till dem. Galet!

Men det är bra med, för man får ju dels strukturera sina egna tankar och ta del av andras tankar som man skulle missat annars. Man lägger på nåt sätt till en dimension i sina tankar.

Nu sitter jag och skriver hela det här inlägget med skrivmaskins-style. Jag jobbar på att få bort pekfingervalsen, det går hyfsat bra.

Idag har vart en dag fylld av möten. Först distriktsbidragsmöte som gick bra. Tror vi kan landa i nåt riktigt bra. Sen var det möte om ANT-pedagogerna med folk från Junis, NSF, IOGT-NTO, NBV och Wendelsberg. Spännande idéer att ta med sig till äskandet. Vi får se vad det kan bli av det. Jag tycker vi ska skicka ut dem (ANT-pedagogerna) i Europa som volontärer efter de utbildat sig. Fatta vilket uppsving för EGTYF och nykterhetsorganisationerna i Europa! Jag blir upprymd av att bara tänka på det!

Efter det var det RS-mötespremiär. Jag blev vald till sekreterare, känns ju spännande att kunna skriva på CV:et... Rätt bra möte. Kändes som att vi lite gjorde vad jag tycker att RS ska finnas till för. Kul också att Anna (Carlstedt) lyfte frågan om att vi borde vara mer ihop på FS-mötena. Jag håller med. Lotteridiskussion blev det ingen, men vi presenterade vår ståndpunkt tydligt. Kändes bra, men det är nog långt kvar innan vi är i hamn. Vår linje om 1/3 var rakt av blir svår att få igenom.

Åkte taxi till tåget för att hinna med AAA, Therese och Lisa. Hade telefonmöte med Europautskottet hela vägen hem till lägenheten på tåg, cykel och i trapphuset. Konstruktivt och bra möte med kloka människor. Vi prioriterade bra bland idéerna tycker jag. Hanna hade för övrigt också lagt märke till samma sak som jag på mötet. Intressant,
Therese har bloggat om det också. Hmmm. Det här måste tänkas på.

Nu ska jag sova, så jag pallar att skriva äskningar hela dagen imorgon. Wish me luck.

Lång dag

Idag har det vart en galen dag. Skrev ett hafsigt blogginlägg i farten förut, men det lyckades visst försvinna ut i cyberrymden och det märkte jag först nu.

Var i Söderhamn igår på föreningsbesök, och mina förväntningar och fördomar på föreningen blev besannade. Fick se några trasiga dörrar som UNF:arna pajat, käkade varma mackor och fick leka både UNF-tåg och Oraklet, så nu är jag introducerad i UNF på Söderhamnsvis. Känns bra!

Sov på Best Western hotell i Söderhamn, bra frukost! En 7:a på min nya 10-gradiga skala! De hade allt utan gröt, fler brödsorter och mer pålägg egentligen. Bra start på dagen.

Sen har dagen ägnats åt möten och jobbande med äskningar och motioner. Gick hyfsat.

Lirade poker ikväll med Anton, Mathias, Peter, David och en av Davids polare. Gick sådär, kom aldrig riktigt in i spelet. Vann gjorde Anton, igen. Hade galen tur på en av sina all-ins, när han faktiskt låg sist. Hade 8-8 på handen, en 5 i floppen. Träffade sen en 5 och en 8 i turnen och rivern och fick kåk! Hans enda vinstchans, då hans motspelare hade färg.. Helt galet.

Nu är jag hemma, har vart på C.W-Scheele-apoteket och köpt på mig bromhexin. Förkylningen har satt sig på luftrören. Ska sova så länge jag kan imorrn, innan det blir avfärd mot Stockholm för ännu en dag fylld av möten. men imorrn blir det nog skoj. Ska bli spännande med RS..

Jag tänkte blogga lite om styrelsen som sagt, och hintade Oskar lite om det tidigare idag. Då visar det sig att Anton gjort samma iakttagelse! DET är ju intressant.

Men utan att hålla er på halster längre: Helgen gick bra. Vi förde flera konkreta och bra diskussioner, och debattklimatet känns öppet. Det är bra. Vad som är mindre bra är att en del tar väldigt mycket mer plats än andra. Inte så att någon sticker ut, men det är en grupp som tar för sig väldigt mycket och en som tar för sig för lite. I helgen sammanföll det med hur folk var placerade i möteslokalen. Vi satt i U-form, där jag och Lisa som skrev protokoll satt vid basen på U-et, vid huvudändan. De som satt nära oss i "mötespresidiet" tog för sig mycket och deltog flitigt i debatten. Sen avtog inläggsfrekvensen ju längre bort från basen man kom. De som satt i ändarna sa knappt något alls. Det är inte bra.

Det jag funderar över är vad det kan tänkas bero på? Sätter sig personerna som vill prata mycket taktiskt till så man syns, eller känner de på kanterna sig mindre delaktiga i mötet än andra? Väljer de tysta att sitta långt bort, blir de bortskuffade dit av de som tar för sig eller skulle de prata mer om man rörde om i grytan? Nästa möte ska vi köra "hela havet stormar" efter rasterna tror jag.

Klarade inte planen

Jag lyckades inte med min plan för kvällen. Jag hann maila och fixa med utskott, äskningar och motioner, men misslyckades med fotbadet. Det var en månad sen jag ställde fram det där förbaskade fotbadssaltet, hur svårt kan det vara?

Imorgon kanske.

Jag lyckades allafall att komma ner till söndagsfiket och dricka ett par koppar té och äta saffransbullar. Jultema på fikat för kvällen, nice!

Sen har halsen börjar kajka ihop. Sjuk kan jag inte bli! Tur att jag inte tränade när jag kom hem..

Imorrn ska jag blogga om min fantastiska styrelse. De är skitbra!