Stängt för tankeverksamhet

Jag kommer ligga lågt ett tag framöver, men kommer tillbaka.

Nykterhetsvännernas studenthem virusangripet!

Det är inte bara jag här i huset som är däsckad av virus. Mi har vart krasslig, Martin är lika ynkligt sjuk som jag och nu läste jag att min blogg- och carcasonnekompis Johanna tydligen också är däckad i korridoren en våning ner.

Är hela Arken nedsmittat? Har viruset spridits genom ventilationen? Eller på söndagsfikat? Kan det vara ett sätt för bryggarna att hålla de nykterhetspolitiska frågorna borta från valet? Konspirationsteorierna tätnar..

Barskrapad, sänkt och skitsur

Är jag inte nåt av det, utan möjligtvis sänkt. Vaknade med ordentlig feber imorse, men tänkte hurtfriskt att det skulle gå över med en varm dusch och en ordentlig fruksot. Vilken miss!

Planen var att ta mig hem mot Motala idag, men det har inte gått alls än så länge, har ägnat förmiddagen åt att tycka synd om mig själv och mina igentjockade bihålor.

Istället för att göra grejer har jag spillt ut té och tappat saker i golvet och tittat på en politisk debatt och utfrågning av Lars Ohly på nån skum pub. Sådär intressant.

Sen har jag i bakgrunden haft på Martin Borgs film "1200 miljarder". Jag är inte så imponerad. Jag förstå poängen med att skattepengar ska användas vettigt, där är jag helt med. Men det känns som hela filmen är upplagd för att lyfta fram fåniga exempel på hur skattepengar används. Nej, inget högt betyg där inte.


SD inne på banan

Min mardröm i årets valrörelse är att Sverigedemokraterna ska spurta och göra en "ny demokrati". Ett jämnt val där SD är vågmästare mellan blocken vore oerhört obehagligt.

Nu är SD dessutom insläppta i medias finrum också, och jag har svårt att veta vad jag tycker om det. Jag uppfattar SD som ett främlingsfientligt, antidemokratiskt parti med fin fernissa. Om man är emot det demokratiska systemet tycker jag inte man ska ha rätt att utnyttja det heller.

I morse såg jag Jimmie Åkesson från SD debattera mot Fredrik Federley från CUF. Jag tyckte det var synd att Federley ställde upp. Inte för att det är dåligt att man vågar ta debatten, utan för att han var så himla kass och osakligt angrep SD med massa anklagelser som bara fick SD att se ut som attackerade underdogs. Jag tror SD tjänade många röster på att få utrymme imorse. Speciellt när de fick debattera mot Federley. Det skulle varit Birgitta Ohlsson eller Maryam Yazdanafar som var där istället frö Federley, då jäklar tror jag Åkessons argument och åsikter malts sönder och blottats i all sin dumhet.

Mindre än 100 timmar kvar..

Nu kikar jag på partiledarutfrågningen på TV. Det kändes lite FÖR synkat och enigt mellan de fyra partierna, och de svarade lite FÖR lika för att jag skulle köpa det. Det kändes mest slemmigt och överdrivet.


De skrattade när de skulle svara på frågan om de kunde tänka sig att samarbeta med Göran Persson som han öppnat för. Men när de blev pressade om det så blev deras leenden lite väl spända och man nästan kände hur de tre mindre partierna sneglade på varandra. Jag tror däremot att de håller ihop, och att ingen faller ur ramen. I alla fall inte innan valet...


 

Kvällens snyggaste var Reinfeldts poäng på just frågan om det här med regeringssamarbete, och att Big Göran uteslutit Fredrik ur sina alternativ. ”Alla ska med utan jag” var en riktigt snygg replik som säkert gav honom ett antal röster.


 

Kvällens värsta är lätt Johan Hakelius grisrosa byxor. Det måste vara det vidrigaste jag sett på ett par ben någon gång på TV…


Jag behöver inte vara ledig!

När jag läste det här kloka inlägget i Therese blogg om ideellt arbete så insåg jag hur jag kan känna mig så pepp och energifylld trots att jag inte haft en enda veckas sammanhängande ledighet i sommar.

Min senaste hellediga dag var i mitten på augusti, och ändå känner jag mig pigg och på, och ser fram emot att dra igång datorn på morgonen när jag vaknar. Sen är det klart att man behöver lite andrum ibland. Därför ska det bli skönt att vara ledig i helgen och ägna mig åt att gå ut och festa med Martin och Mi och hänga framför ett par bra filmer.

Men sen väger jag upp med lite mer ideellt arbete, oarvoderat, i en annan av mina organisationer. Det ska bli valstugehäng och valsedelsutdelning på Linnéskolan på valdagen.

Har jag blivit populärare?

I våras fick jag kanske 30 mail om dagen, men den senaste veckan har det pendlat mellan 40-70 mail varje dag. Bara idag har det trillat in 54 mail än så länge. Har jag blivit populärare över sommaren, eller är det alla grejer som samlats i en hög över sommaren som kommer nu? Tid tar det allafall.

Sköna Saxenborg

24677-99

Kampanjsamlingen är i full gång. Saxenborg ger mig alltid en trygghet, känns skönt. Morgonsolen värmde min själ och gjorde mig lugn inför dagen. Ikväll ska det bli vedeldad bastu och hemlig tävling för deltagarna. Jäklar vad jag ska skratta!

Deltagarna är hur grymma som helst, gick och la sig skapligt igår för att hänga med idag, frågar och diskuterar. 20 skitbra UNF:are som ska förändra världen. Kan man bli mer peppad?!


Skattesänkning? Nej tack!

Tittade nyss på partiledarutfrågningen av Lars Leijonborg. Tyckte han svarade bra på frågorna kring skandalen och gjorde bra ifrån sig i många andra frågor, ävenom jag ofta inte håller med honom i sak.


 

Roligt att en av de sista frågorna blev en alkoholskattefråga. Synd att han har fel bara när han säger att en skattesänkning skulle minska konsumtionen.


 

Jag bjuder gärna på en kaffe nån dag Lasse, så kan jag förklara för dig hur det hänger ihop. Om du är snäll kan du få se siffrorna på systembolagets försäljningsstatistik och införseln, för de verkar du ha missat. Kanske har du läst alkoholindustrins lögner, och tror på dem när de säger att skatten måste sänkas?


 

För faktum är att systembolaget säljer mer alkohol än nånsin, införseln bara minskar och ungdomar har inte lättare att få tag på smuggelsprit idag än för fem år sen.

Så ser verkligheten ut, oavsett vad Bergqvist, Spendrup och Tivéus ljuger om. Det är nämligen det de gör bäst bryggarna. Förvrider siffror och målar upp osanna och överdrivna verklighetsbilder för att få sänka alkoholskatten. Allt för att de ska tjäna mer pengar.


Blä!

Idag är jag less och grinig. Gillar inte när saker inte klaffar och jag inte känner att jag hinner med. Dessutom svämmar mailboxen över, 60 mail än så länge idag, helt galet!

Kan inte nån bara komma hit och baka de där jävla bullarna jag planerat att baka sen i söndags, planera min pass till helgen, rensa mitt skrivbord från alla uppgifter och låta mig krypa upp i soffan under en filt till en schysst film?

Kanske kommer en kväll på Saxenborg med vedeldad bastu och schyssta människor bättra på det imorrn. Men innan dess tänker jag vara grinig.

Grattis Robban!

Idag har det hänt massor med bra saker. Mi bjöd på prinsesstårta nere hos sig, jag har lagat köttfärslimpa för första gången i mitt liv och min streetdance började igen efter sommaren, nu i en fortsättningsgrupp.

Men det är inte på långa vägar det grymmaste som hänt idag. Nej, det grymmaste är att en av mina absolut bästa vänner här i världen har blivit pappa! 20.08 ikväll föddes Robban och Korps lilla son. Jag är så himla glad för hans skull. Vi pratade förut idag och han var lite frustrerad över att det dragit över 1½ vecka från planerat datum, och ville det skulle bli lite action snart. Och det kan man väl lugnt säga att det blev!

Det tog bara tre timmar innan förlossningen var klar, och han klippte navelsträngen själv. Otroligt häftigt! Nu blir det till att planera in ett besök ner mot Norrköpingstrakterna så snart som möjligt, man vill ju gratulera in person såklart! (Och få en chans att hålla och hälsa på den lilla sötnosen!)

Lantz styr mitt liv

Hej Bullen!

Jag låter bli att dammsuga nu för att kunna lyssna klart på Lantz i P3, och väntade med frukosten i två timmar för att synka den med radion. Annika styr mitt liv! Vad ska jag göra?

/ Förvirrad förbundsordförande

Valstugearbete del II

Min första insats i valstugan igår gick alldeles formidabelt, trots att min bisittare (vi är alltid två) inte kom och jag fick sitta själv och vara nervös för att få kluriga frågor om trafik och sjukvård som jag inte skulle kunna svara på. Som tur var fanns det en ypperlig pärm med ett tydligt register om vad vi tycker i olika frågor, där jag kunde slå upp kluriga frågor om strafftid, kostand för sjukvård och betygssystem.

Jag ägnade den mesta tiden åt att svara på frågor till säkert 10 olika skolarbeten om vad partierna tycker i valet, och jag tror det gick hem. En insikt jag fick igår är att jag är ganska bra på att konkretisera och exemplifiera lite mer visionära tankar i vardagsnära exempel, det tror jag är en styrka när man ska få ut sitt budskap.

Timmarna gick fort och jag fick sällskap efter en stund. Fick påhälsning av massa kompisar och bekanta också under mina två timmar, som gick i rasande fart! Jag fick definitivt blodad tand, och har skrivit upp mig på två tider till i nästa vecka.

Som grädde på moset så fick jag ju en partitröja också, som jag kunde stå och stoltsera med.

Jag ska bli vaktmästare

När jag någon gång i framtiden inte längre är ordförande för det grymmaste ungdomsförbundet i världen kommer jag ju behöva fylla mina dagar med annat än mail, alkoholpolitiska debattartiklar och tågresande.

Nu har jag hittat mitt kall. Jag ska bli vaktmästare! Igår efter D-samlingen när alla åkte hem var jag sist från Katedralskolan och fick låsa alla dörrar och larma och greja. Det är ju skittufft att traksa omkring med en stor nyckelknippa och ha tillgång till alla rum överallt! Synd bara att jag har tummen mitt i handen, annars kanske vaktmästaryrket hade vart nåt för mig..

Valstugearbete

Om några timmar ska jag göra min första insats i en valstuga den här valrörelsen. Jag var nere förut och kollade läget. Man behövde ingen parti-tröja, vilket var skönt eftersom jag inte äger nån..

Förra valrörelsen var jag engagerad hemma i Motala. Då hade vi ingen valstuga eftersom vår partiavdelning inte var så stor. Däremot så gjorde jag lite insatser i lite tidningsreportage och sånt då. Men nu ska jag möta potentiella väljare och diskutera politik i två timmar. Jag känner mig lite osäker eftersom jag inte är superpåläst om allt i valmanifest och partiprogram, men jag tror det ska gå bra! Spännande blir det hur som helst!

D-samlingen i full gång

D-samlingen i Uppsala är i full gång. Jag var lite nervös och uppe i varv innan, då läget inte kändes helt under kontroll. Men det flyter på bra med pass och genomgångar.

Än så länge har vi lyssnat på Martin Borgs som hade ett grymt pass om att påverka utan pengar, Oskar som höll ett annat pass om att påverka kongressen samt haft en aktivitets-tipsrunda om nästa års kongresstad som arrangörerna fixat.

Det känns tryggt, nästa kongress kommer bli UNF:s bästa på länge, det känner jag i maggropen! Med de här arrangörerna och misstagen från tidigare kongresser med mötesformer och sånt tror jag vi kan göra det riktigt bra.

Nu är jag och Andreas hos mig för att byta tröja innan kvällens middag på Ekonomikum. Nästa års kongress kommer bli bra för mig, att kunna sova hemma och äta frukost med SvD kommer ge extra krafter!