Skön dag

Monika är här tills imorgon. Det är bra. Igår åt vi scones och bakade banankaka, och idag blev det stuvade makaroner, hemgjorda köttbullar och nu bakas det bullar för fullt. Känns grymt bra!

Hade ett bra möte med Lisa tidigare också, nu laddar jag inför helgens möte, kan bli tufft. Men jag tror det blir ett bra möte. Styrelsen är grymt bra, det finns mycket kraft och engagemang och bra idéer. det gäller bara att vi kanaliserar dem på rätt sätt och på rätt saker.

Nu åker bullarna in i ugnen!

Väntan

Jag väntar på att Lisa ska komma hit, hon är lite sen. Det fick mig att inse att folk i allmänhet inte är perfekta. Det hade jag nästan glömt i min strävan efter att lyckas med allt jag tar mig för.

Skön insikt.

För övrigt finns det INGA biljetter från Göteborg till Uppsala på tåget på söndag. Vad gör jag nu? Ska kolla swebus också, flyget var kört.

Bättre och bättre under dagen

Det har blivit bättre under dagen. Det trådlösa nätverket har börjat fungera efter 20 timmars slit. Äntligen! Nu ska jag bara få VPN-anslutningen att sätta igång också..

Har lyckats bli lite friskare också, även om jag inte är helt bra än. Är seg i allmänhet, lite illamående och febrig, men inget konkret som är särskilt kasst. Jag gillar det inte alls. Ska man vara sjuk ska det vara rejält!

Har fixat annat som legat och tyngt på mig också, känns bra. Imorgon tänker jag inte vakna med ångest, det mår ingen bättre av.

Nu ska jag sova lite till, så jag blir bra. Sömn är den bästa medicinen.

Tekniken och tiden är emot mig

Jag hatar teknik. Igår slogs jag med mitt avlopp som svämmar över och dränbkte det upprepade gånger i kaustiksoda. Först blev det värre, nu är det liiite bättre än förut.

Sen skulle brorsan och jag fixa vårt trådlösa nätverk. Först funkade det inte, inte, inte, lite, bra och sen kraschade skiten igen. Inget funkar. Bajs!

Dessutom är jag sämre idag igen. Ångest över allt som inte är gjort och feber i kroppen. Världen är emot mig.

(Satan vad gnällig jag blir när saker och ting inte funkar..)

Ska bli frisk och laga nätverket idag, ta tag i alla grejer imorrn och fixa de. Det blir bra.

Skitlampor!

Jag ska sluta köpa billiga lampor. Nu har jag tre lampor, två från IKEA och en halogenrundel från Netto som jag inte vet hur jag ska kunna sätta upp i taket här. Teknik och praktiskt fixande ligger inte för mig har jag märkt. Fast jag kan borra! =P

Har fortfarande inte löst problemen med telefonen, nu har har jag 100 bilder som jag vill ha in på datorn, men jag kommer inte åt den via min usb-kabel till datorn. Teknik igen.

Nu ska jag gå och se om kaustik-sodan gjorde susen i avloppet. Jag är less på att skölja disken i badrummet.

Flera timmars slit

Har jag pysslat med idag. Inte så många timmar på gymet som jag tänkt mig, men jag har en förkylning som lurar i kroppen som jag inte riktigt ville släppa loss. Så det blev träning av muskelgrupperna bröst, axlar, triceps och mage idag. Lite mer än vanligt, men inte så mycket. Var grymt effektiv idag, 7 övningar på under en timme, bra tempo!

Och ja Marcus, jag fick igång routern, men brorsan och jag har slitit med det hela dagen. Det som var mest störigt var att jag försökte i två timmar få igång det trådlösa nätverkskortet på den stationära som vi köpt och installerat och fått att funka som ett vanligt men inte trådlöst. Routern gick igång och det gick bra, men att få båda trådlöst gick inte. Det tog två timmar innan jag förstod varför. Jag hade beställt fel kort. Det vi fått var ett vanligt nätverkskort, som inte var trådlöst. Scheisse!

Men nu är ett annat beställt, vi kan allafall surfa samtidigt nu, och det känns bra. Routern är tokigt snygg också, det är bra!

Imorrn ska jag ordföra mig uppe i Gävle. Teamträff med Team Norr. Jag ser fram emot det!

Förresten: Sjukt god kladdkaka på söndagsfikat idag! Det är härligt att bo på Arken!

Effektivitetsjukan

Jag lider av effektivitetsjuka insåg jag i förmiddags. Jag vaknade efter en god natts sömn vid 10 och skulle efter lite lallande gå ner och hämta ut den trådlösa routern på Uppsala livs & video här nere på sysslomansgatan.

Jag gick ner och insåg när jag klev in genom dörren till butiken att jag hade glömt avin hemma. Tusan också! Försökte ringa hem och väcka brorsan för att han skulle kunna ge mig kollinumret så jag slapp gå hem igen, men han sov som en klubbad säl så det gick inte. Gick raskt ut igen, irriterad över att jag tappade massa tid på att springa hem igen och hämta avin. Gjorde en plan B där jag köpte bröd på vägen hem igen och lämnade så brorsan kunde fixa kaffe medan jag sprang ner igen.

Då insåg jag att något inte var som det skulle. Här har jag kanske 200 meter ner till stället där jag skulle hämta paketet, max ett par minuters promenad och att gå hem och hämta paketet kostade mig max 10 minuters extra arbete och några hundra steg mer. Något att bli irriterad över? Nej!

Jag stressade dessutom helt i onödan, det enda jag ska göra idag är ju att åka ner och träna nu. Korkat av mig. Men bra att jag insåg det, för nu kunde jag ta ett djupt andetag, släppa det och ta det soft hem utan att stressa för att hina på en viss tid när det var helt i onödan. Ibland vill man vara effektiv när det inte behövs, jag måste lära mig när det är läge att göra det och inte, annars kommer jag effektivisera och stressa ihjäl mig.

Bloggande på tåget

Jag tillbringar min lördagkväll på ett tåg mellan Borlänge och Uppsala. Inte så särskilt pretentiöst, men det känns som att det här börjar bli min ”vardag” nu. Sakta men säkert har det börjat gå upp för mig att det är det här som är ”mitt jobb” numera. En galen, men skön  känsla.

Har varit på en JUNF:aren-kurs i Björbo i Dalarna och föreläst för 16 mer eller mindre nya UNF:are om lite ANT. Tog upp mkt om alkohol och dess skadeverkningar kopplade till själva grunden för vårt ställningstagande som jag ser det – solidariteten. Det gick bra, och jag märker att jag känner mig väldigt bekväm i att prata och föreläsa. Det är skitkul! Specielt när jag kikar tillbaka på gamla föreläsningar och minns min första föreläsnings som FS-ledamot. En ANT-föreläsning för en högstadieklass på Öland hösten 2003. Jag var toknervös och gjorde så sjukt dåligt ifrån mig. Övertänd och med världens scenskräck babblade jag utan att andas i 1½ timme. Uschalingen för att säga det på ren Östgötska.

Nu fick jag stuva om lite i föreläsningen då jag inte hade någon whiteboard (sluta skratta nu Erik!) och dessutom lyckats bli av med mitt A5-block med föreläsningsplaneringen i på vägen upp. Jäkligt dumt, hade många viktiga anteckningar däri. Ska kolla så det verkligen inte ligger hemma, annars är det nog kvar på Uppsalapendeln eller pizzerian jag och Simon käkade på i fredags.

Måste skaffa mig en ordentlig sovsäck, frös som en hund i min sovpåse inatt, trots fleecefilten jag hade över mig. Dumt. 

Det här har varit en kontrastrik vecka. Från hemmaarbete i måndags till en flärdig invigning av en utställning på EU-parlamentet i Bryssel med snittar och godtemplardricka på tisdagen till allvarliga samtal på fredagen och en helg med nybakade dala-UNF:are på fredag kväll och lördag. Det är såhär det är. Att vara förbundsordförande.

Imorgon ska jag vara ledig, och imstallera mitt trådlösa nätverk. Men känner jag mig själv rätt kommer jag ägna dagen åt det kommande FS-mötet, julkursen, PoP-folk, Alkoholpolitiskt toppmöte och att försöka med den där struktureringen av pappershögarna i vardagsrummet..

Men en sak kan jag lova, och det är att jag ska till gymet! En ordentlig helkroppsgenomgång blir det imorgon tror jag, två övningar på muskelgrupperna bröst, axlar, rygg, biceps, triceps och en övning på mage och kanske nån benövning. Lårpress och vadpress kanske? Baksida lår är så tråkigt, så det hoppar jag.

Nu stänger snart tågkiosken, ska hämta lite mer kaffe och glo på ett avsnitt Nile City innan jag är hemma.

På kansliet

Nu sitter jag på kansliet och knattrar på burken till tonerna av Mathias bra musik. Jag skulle behöva ladda ner programvara till min nya lur, men vet inte riktigt hur jag ska göra. Det är inte alltid bra att vara utan cd-läsare.

Ska åka upp mot dalarna om en timme, har hunnit ha ett bra samtal här på kansliet och lunchat supergod pizza ihop med Simon. Känns bra. Har skickat en motion till en riksdagsledamot också som ska in. Känns bra. Det är konstigt vad man förutsätter och uppfattar ibland utan att egentligen reflektera över det. Bra att få en väckarklocka.

Har skrivit under en ansökan till ungdomsstyrelsen och anmält mig till ett seminarie på tisdag om "folkbildningens framtid". Ska bli spännande, får dessutom träffa big Göran. Se om man kan leda in honom lite på alkoholpolitik.. ;P


Och nej, jag har inte löst bilderna från bryssel än. Blir IR sen kanske..


Ickeproblem

Ickeproblem är:

* När man sitter och grämer sig över att man hamnat efter i sitt bloggföljande och att det kommer ta tid att läsa ifatt

* När gårdagkvällens största problem var hur jag skulle tanka filer från telefonen in i min dator (Nej, jag lyckades inte, teknik hatar mig).

* När man är grinig på att inte få tillräckligt med fibrer till frukost utan en bryssel-frukost bestående av kaffe, juice, croissant och en bake-up-baguette med smör, styck- och plastförpackad ost och marmelad.

* När man funderar över hur bekvämt det är att åka första klass till Björbo

* När jag är bitter för att jag inte hunnit träna mer än en gång den här veckan

Jävlar vilket bra och förmånligt liv jag lever.

Jodå, Bryssel var bra. Ska fixa en liten blogg och lite bilder därifrån under dagen kanske, om jag blir sams med tekniken.

Brorsan bäddar

Brorsan bäddar

Idag fick jag min nya kamera. Det här var den första bilden jag tog med den, exalterad som en liten pojke som fått en ny leksak. Min bror bäddar sin säng efter vår förmiddag av monstertvätt. Föredömligt, jag har inte gjort det än..

Lägg märke till den groteska fettfläcken bakom hans rygg. Mysig människa som legat och gnuggat där med huvudet.

Träning och tidsångest

Jag stack och tränade istället för att gå på det första lagtima hemitkårsmötet idag. Prioriterade min kropp och hälsa framför huset. Det känns som en bra prioritering.

Gick på Ki-box, ett 75-minuterspass på friskis. Bra pass! Träffade en tjej från Motala dessutom, som flyttat upp och skulle börja plugga. Det var trevligt! Borde se till att hålla kvar kontakten med de polare jag har häruppe som inte är UNF:are då kom jag på på vägen hem därifrån. Kanske skulle sms:a min medflyttarkompis Maja och ta en fika nån dag?

Passet gick bra, jag var frusen och tveksam till att gå dit först, men som vanligt när jag känner mig lite halvurken innan ett pass så gick det tokbra! Hur skumt är inte det? Orkade köra hårt hela vägen, slog igenom kraftigt i alla slag och orkade hålla igång och peppa killen jag körde med dessutom. Mycket nöjd.

Nu går klockan. jag har inte packat, inte diskat och inte bäddat rent efter tvätten imorse. Dammit! Fast jag såg förut att mitt tåg till Stockholm går först 8.40 imorgon, så det känns rätt lugnt.

Inatt ska jag lägga i mitt duntäcke igen. Hösten är här.

90 04 63-1

Nu har jag skänkt 100:- till flodvågsoffren på Sri Lanka. Vi får inte glömma dem bara för att tiden går. 900463-1 är postgironumret du borde använda.Hemmajobb

Var tokstressad imorse efter tvätt och plockande och spring hela förmiddagen, sen 7 imorse. Funderade över om jag skulle hinna med nån lunch och alla saker jag behöver fixa idag innan avfärd imorgon. Slängde ner grejer i en väska och försökta panikladda ner mailen till datorn så jag kunde läsa de på tåget. Det funkade inte (jag hatar teknik som inte funkar) vilket gjorde mig ännu mer uppstressad. Började rabbal alla saker jag skulle göra för mig själv för att se till att jag hade med mig alla grejer jag kunde tänkas behöva. Kändes inte alls bra.

Så då satte jag mig ner och gick lite metodiskt igenom vad jag skulle göra idag och frågade mig själv om det var så förbaskat nödvändigt att åka in till Stockholm idag. Efter lite övervägande kom jag fram till att det inte var något som inte gick att lösa om jag var kvar hemma, och dessutom så vore det bra av mig att vara hemma åtminstonde EN hel dag på en vecka. Så jag la ner stressandet och bestämde mig för att jobba hemifrån idag.

Det känns som ett ypperligt bra beslut, nu känner jag mig inte alls stressad längre. Har hämtat ut min nya telefon från posten och plockat lite mer med pappershögarna. Det kommer ta sjukt lång tid att få struktur på det här. Inga bokhyllor har jag heller.

Om nån har tips på vilka saker man borde ha in en arkiv-låda och vilka saker man borde sätta in i pärmar och hur man kan strukturera det hela med mappar och färgkodningar och annat så får ni gärna höra av er.

Resten av dagen ska jag ägna åt lite mail, packning inför Bryssel imorgon och en del strukturerande kring lite kommande grejer. Ska plöja igenom ordförandehandboken också, den är riktigt bra!

Nu har jag beställt en router och ett trådlöst nätverkskort också, så snart bloggar jag nog mer svordomar över teknik som inte fungerar...


Motorvrål på Mantorp

Idag var jag läskigt nära hemma, utan att åka dit. Var i Mantorp på finalen av JTCC där UNF har en bil med som tävlar. Det gick inte tokbra för oss, men det var ändå skoj att vara där och se hur grymt stort det är och vilket motorintresse det tydligen finns i det här landet. Helt sjukt mycket människor!

Vi var ett gäng från UNF som var VIP-gäster, vilket inte var jätte-VIP men schysst ändå. Vi fick ju en bra parkering och mat för tusan, då är jag nöjd! Var väldigt impad av proffsigheten hos vårt gäng som sköter bilen, de är nya som team och nya i tävlingsvärlden, men ändå så fixar de allt galant! Det märks att de brinner för vad de gör.

Åkte i min fina etanol-bil dit ihop med Lisa och hennes karl Gunnar (jäklar vad vuxet det låter att kalla folks respektive för karl..).Det tog oss tre försök innan vi hittade en mack där vi kunde tanka etanol. Men kaffet var gott! testade nån ny mjölk med vaniljsmak i kaffet, det var inte så pjåkigt faktiskt. På hemvägen fick vi med oss Peter och Jonte som resesällskap. Mycket trevligt, diskussionerna tog aldrig slut! Dessutom slapp jag köra, det var skönt. Kände att jag suttit tillräckligt bakom ratten den här helgen redan.

På tal om etanol så var en trevlig iaktagelse som flera gjorde på tävlingen att det knappt fanns någon alkohol till försäljning. Jag såg nog inte en enda alkoholsponsor på tävlingen heller. Toppenbra!

Vi kom hem precis när gonggongen gick för söndagsfikat, här snackar vi timing! Blev mer banankaka, té, kaffe och trevliga diskussioner om kyrkoval och UNF:s projekt. Sen lämnade jag tillbaka hyrbilen och cyklade vilse på vägen hem. Galet.

Nu ska jag inte upprepa gårdagens misstag, och missa sömnen. Har gått en hel vecka utan en ordentlig natts sömn nu. Dumt. Tvättar 07.00 imorgon dessutom, så nu är det hög tid att skutta i säng!

Faan

Nu såg jag vad klockan var. Varför gick jag inte och la mig för typ 1½ timme sen?

Hemma en lördagkväll

Det var länge sen jag var i Uppsala på en lördagskväll. Hade velat gå ut, men har inte pallat med att ragga folk och ska ju dessutom upp 7 imorgon bitti så det känns inte riktigt läge för det.

Har softat hemma ikväll med brorsanm känns lagom. Gjorde pommes och hemmagjorda burgare som sköljdes ner med rikliga mängder mjölk. Gott!

Efterrätten bestod av en robertbakad banankaka av yppersta kvalité med en kopp svart, rykande, rättvisemärkt kaffe. Ännu godare!

Sen har jag
* Rensat bland lite papper och insett att jag har HÖGAR med skräp
* Monterat ihop mitt nya, stora fina skrivbord
* Öppnat presenten jag fick av Erik som låg i lådhurtsen. TACK Erik!
* Sett delar av filmen "Sweet home Alabama" och spätt på mina fördomar mot USA
* Pratat en stund med Hanna som är i Basel på EGTYF-möte på en knastrig mobil
* Letat febrilt efter en receptbok jag äger innan jag insåg att receptet på banankaka fanns i hur många varianter som helst på nätet
* Lånat bakpulver från köket på verandan
* Svurit flertalet gånger över vår kassa diskho som har stopp i avloppet lite när den har lust med det. Mycket märkligt. Felanmäld hos vaktis för andra gången nu. Sist han kom behagade avloppet fungera alldeles ypperligt.

Nu sitter jag och sitter jag och stirrar på högarna med papper som är utspridda i hela vardagsrummet med en lätt känsla av hopplöshet. Att få ordning på allt det här kommer att ta massor med tid i anspråk. Tid jag inte har den närmaste månaden. Tid är ett spännande begrepp. "Tid är pengar" är ett ännu mer spännande uttryck. Hur tänker man då egentligen? Tid är väl bara... tid?

Jag har märkt att jag blivit mindre ordningssam, eller mindre pedantisk kanske. jag klarar av att det står disk i diskhon i mer än 12 timmar. Jag har accepterat att det ligger lite dammråttor i hörnen i lägenheten. Jag har försonats med tanken att jag inte kommer kunna hålla min lya i top-notch-trim hela tiden. men det känns bra.

För övrigt så gillar jag NBV. Bra förbundsdagar, ska blogga lite mer om dem när jag får tid. Nu ska jag kasta papper. Eller sova. Jägarns vad vuxet.

Erik har en skön soffa

Nu sitter jag i Eriks vardagsrumssoffa och bloggar. Den är skön.

Han kökssoffa är godkänd den med. Fin. Jag vill också ha en kökssoffa.

Nu ska vi bära skrivbord och glida etanol-saab till Köping! Yay!

Snart drar jag

Nu ska jag iväg på bilturné, ska bara duscha, packa och betala mina räkningar först. Börjar känna mig lite stressad, trots att jag inte har någon tid att passa. Var på Avis och hämtade bilen imorse. Svårt att hitta, men billigare än statoil. Sen fick jag en etanolbil, hurra! Miljövänligt är trevligt.

Idag kan man inte längre förhandsrösta i kyrkovalet. Stackars Lisa. Korkat system det där, varför ska de behöva sätta en gräns redan igår? Man borde få rösta idag också.

Vad ska man packa egentligen? Nöjer mig med ett ombyte, jag räknar kallt med att jag inte behöver mer. Badbyxor kanske, om de har spa på hotellet? ;P

Livet är en dans

Åhh, streetdancen var tokrolig! Inte riktigt de deltagare jag sett framför mig, men kul att det var så blandat! Flera medelålders kvinnor som skulle lära sig, men inte så många killar. Var bara jag och en grabb till. men det gick bra och var roligt, det här ska jag fortsätta med!

Tycker det är så himla kul att uttrycka sig med kroppen har jag kommit på. Teater, dans, sång, you name it, I love it!

Har precis avslutat ett entimmas telefonmöte med PoP. Kändes bra, även om vi inte landade. Det är kloka människor jag jobbar tillsammans med.

Imorrn bitti ska jag köra bil till Norrköping. Då kan man ju inte svara på mail och läsa kom jag nyss på. Vad dumt.

Vill verkligen få upp det där skrivbordet, och få hit lite bokhyllor och en lådhurts så det kan bli lite jäkla ordning och reda här nån gång. Helt hopplöst med den här hög-organiseringen, jag gillar det inte.

Nu ska jag dricka lite chai-té.

Skadeglädje

Skadeglädje

Seminarie på SoRAD

Idag var det segt att gå upp. Kom i säng för sent igår, precis som hela den här veckan. Det är konstigt hur mycket det påverkar en att inte sova ordentligt. Fick 6½ timmes sömn inatt ändå, och de timmarna var bra, men det räckte tydligen inte.

Att jag både gav blod och tränade rätt hårt igår spelade säkert roll det med, jag behöver sova minst 8 timmar när jag kört ett ordentligt styrkepass. Ska satsa på att sova ut inatt istället, man nu är det snart dags för mitt första streetdance-pass! Yay!

Imorrn ska jag hem till Erik och hämta ett skrivbord och få hänga i hans kökssoffa. Det blir soft.

Hemma och trött

Det här är ju riktigt roligt det här! Har precis kommit hem från Stockholm efter att ha fått spö i poker. Åkte ut näst först, efter Peter. Spelade slarvigt, odisciplinerat och stressat. Berodde kanske lite på att både Peter och jag var 45 minuter sena.. Skäms lite för det, aldrig roligt att vara sen och låta folk vänta.

Försöker koppla upp mig mot Sobenet för att skicka iväg de där 16 mailen som ligger i utkorgen, men "fjärrdatorn svarar inte". Scheisse! Hatar när de tekniska prylarna inte funkar!

Ska snart gå och lägga mig, så jag kan sova några timmar innan det är dags imorgon. Ska in till Stockholm på ett seminarie på SoRad med vår nye drogpolitiska sekreterare Simon. Ska bli roligt.

Sen börjar min streetdance-kurs imorgon kväll! Pepp!

Bra dag idag än så länge

Idag har det vart en rätt bra dag. Sitter i soffan, surfar och lyssnar på Bingo Rimér som snackar skit på P3. Har vart rätt duktigt idag. Åkt och röstat i kyrkovalet, tränat, lämnat in min trasiga iPod på reparation, gett blod, handlat och käkat.

Att rösta kändes bra, men när jag skulle stoppa i valsedlarna i kuverten insåg jag att jag inte hade koll på vilket organ som agerade på vilken nivå. Kyrkomötet är nationellt, stiftet regionalt och församlingen lokalt om jag förstår det rätt, men det var ju 4 kuvert? Hmm, får luska i det där.

Ge blod kändes bra också, jag har inte vart där på ett bra tag, fick en nervös ny tjej som skulle göra det, men det gick bra. jag har tydligen väldigt bra vener att sticka i.

Sitter och är lite seg nu. Ska ta tag i en hel radda saker innan jag ska in till Sthlm och käka middag och lira poker. Men jag är lite orkeslös, tror att blodtappningen har saggat ner mig lite. Huvudet är inte helt med, och i magen är det tokfullt efter en enorm lunch på potatismos (hemlagat såklart) och bratwurst. Satt fint!

Jag blir så tokigt hungrig när jag gett blod och när jag tränat, och i förmiddags gjorde jag båda. Huvva vad jag käkade..

Har kikat en del på flyktingamnestidebatten på TV också. Jag har svårt att förstå argumenten. Det är så många känsloargument och fördomar i debatten. Vad är egentligen de sakliga skälen för att ha en generell flyktingamnesti?

Fast i träsket...

Japp, nu har det hänt. Jag som varit en stark och aktiv anti-blogg-motståndare är fast i träsket. Jag har inte velat slänga igång en blogg förut, för det varit så media-hypat. Sen började jag utvärdera varför jag tyckte som jag tyckte, och jag var ju mest emot för att vara emot. Det är ju inte så vettigt.

Jag har i flera omgångar skrivit "dagbok" på nätet, först via den fantastiska gratisssidan expage (finns bågra kvar på
www.expage.com/juwnior, fantastiskt rolig läsning!) och också en del via den sjukt stora siten Lunarstorm.

Men det här känns mer lättillgängligt och lite skoj. Vi får se hur länge jag orkar hålla ångan uppe. Man kan ju alltid ta bort den.

Nu ska jag till gymet, hemmadag idag med lite fixande av småsaker. Ska träna, handla, ge blod, lämna in min iPod på reparation, hyra en bil och bränna ett gäng skivor innan jag ska in till el stockholmo och käka middag med nån pr-byrå och lira poker. Känns som dagen kan bli bra.

Nu är gröten slut, off to the gym!