Sveriges alkoholpolitiska adel..

Sveriges alkoholpolitiska adel..

Här sitter den alkoholpolitiska eliten i Sverige samlad på det alkoholpolitiska toppmötet i Helsingborg häromveckan. Från vänster:

Kent Härstedt - Alkoholinförselutredningens ledare. Trevlig kille. Bra grundtänk, men har köpt alkoholindustrins bullshit om att en skattesänkning är nödvändig rakt av. Ägnade torsdagnatten på alkotoppen åt att dricka öl ihop med Bryggarföreningens ordförande Paul Bergqvist.

Anitra Steen - Kvinnan som är himla trevlig, men låter nervös och ängslig när hon argumenterar. Känns inte som hon väger särskilt tungt i alkoholpolitiken, gubbarna lyssnar inte på henne, utan är mest trevliga för att hon sover med statsministern..
 
Gunnar Ågren - Folkhälsoinstitutets generaldirektör. Bra man med ett helhetstänk. Ser hela linjen och de långsiktiga konsekvenserna av beslut. Sa jag att han var motståndare till sänkt alkoholskatt? ;P

Sven-Olov Carlsson - Svempa, Svempa! Siffrornas och statistikens mästare. Är duktig på att plocka fram ett papper med en procentsats och lappa till alkohollobbyns företrädare i nyllet med. Pratar mycket, ibland för mycket. Men han är jäkligt bra Svempa. Har respekt och tyngd med sig i debatten.

Kommentarer
Postat av: David

Hur är det med höger och vänster Damberg? ;-)

Postat av: den som är efter David

Ojojoj, vilken fart det är på FO:n. Här missar man två dagar av hans blogg och vips ligger det en textmassa motsvarande en bok uppe på nätet...=)

2005-10-30 @ 16:37:41
Postat av: Robert

Oooops. My bad. Jag tänkte ändå efter två ggr innan jag skrev vänster, men ibland blir det inte mer rätt för man tänker samma tanke flera gånger.. =P

2005-10-31 @ 23:25:29
URL: http://damberg.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback