Baselblogg III


Igår avslutades kongressen för EGTYF, som numera heter Active. Jag och Andreas Marienborg från Norge ledde mötet med bravur fram till slutet, som inträffade vid 22-tiden igår kväll. Ungdomsorganisationen hade fått lov att ha sina förhandlingar före och på kvällarna efter IOGT Internationals förhandlingar, eftersom en del organisationer måste skicka samma ombud till båda kongresserna för att ha råd.


Tråkigt att det ska behöva krocka, och att fördelningen av förhandlingstiden urskillningslöst ska ske på vuxenförbundens villkor.


Det är bra att man har kongress ihop när man kan, för både unga och vuxna. Att se att vi är en bred rörelse och få möjlighet till utbyte av erfarenheter och intryck mellan både ålders- och landsgränser tror jag är hur bra som helst. Men det är inte OK att det alltid ska behöva vara ungdomarna som ska vara flexibla.

 

Hur som helst, de beslut som blev av den sista kvällsförhandlingen på Active-kongressen var att Bulgarien fick sommarlägret 2007, och Sverige fick den stora äran att fixa nästa kongress 2008!


 

Det känns hur kul som helst, och Hanna har redan en två sidor lång lista på grejer som vi ska tänka på att göra riktigt bra nästa kongress, små saker som man annars glömmer lätt. Det kommer bli hur bra som helst! Vi ska leta reda på et riktigt schysst ställe att vara på under hösten, och sen blir det planering som bara den!

 

Det andra stora som hände under sista sessionen var att man valde en ny styrelse. Många nya, bra ansikten som verkar skitpeppade på att göra ett bra jobb de kommande åren, blandat med några riktigt skarpa namn som sitter kvar och står för kontinuiteten och sitter kvar. Det kommer bli grymt!


President            Linn Landmark, IOGT Juniors Norway


Vice President    Emil Österlund, UNF Sweden


Treasurer            Kadri Vanhem, Juvente Germany/Estonia


Secretary            Madlena Tsvetkova, Active Youth Bulgaria


Board members 


                          Hege Sörvig, Juvente Norway


                          Ljupco Jovanovski, EGTYF Macedonia


                          Jan Jobmann, Juvente Germany


                          Minja Nuspahic, LINK Bosnia and Hercgovina


                          Kristiina Lepa, Juvente EstoniaDet känns kul att vi från UNF har en plats i styrelsen, och bra för både UNF och Active att vi har posten som vice ordförande. Det gör att vi kan fortsätta närma oss Active, det tror jag är bra både för UNF och Active!

Kommentarer
Postat av: Macke K

Visby? Malmö? Motala? Timrå? Skövde? Några orter där Actives kongress skulle kunna vara. Jag har också en lista, by the way...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback