Fett ölköp

I helgen genomförde UNF en av sina stora folkölskontroller i Stockholm. 26 grymma UNF:are från  hela Sverigre samlades på IOGT-NTO-gården i Häggvik för att ladda inför helgens feta ölköp.

På lördagen for vi runt i olika delar av Stockholms innerstad och gjorde kontroller i totalt 92 butiker. Resultatet blev lika kackigt som vanligt, 40 butiker sålde ut till våra 14-17-åriga medlemmar.

Kommer ett regeringsskifte flytta folkölet till systmebolaget? Eller kommer Morgan och Göran får arslet ur vagnen och våga ta tag i problematiken när vi än en gång visar hur löjligt enkelt det är att skaffa sig en billig fylla i närmaste livsmedelsaffär?

Handlarna blir nog sura, som vanligt. Det är klart att det är frustrerande för dem att de verkligen inte kan få det här att funka hur mycket de än försöker. Tråkigt för dem att de aldrig kommer få det att funka heller. Det är bara en tidsfråga innan folkölet säljs på systembolaget.

Jättetack till alla grymma UNF:are som var med i helgen, ni gjorde ett riktigt hästjobb! Kampen fortsätter!

24677-98
Såhär mycket öl kan en halv skolklass köpa på en lördag i Stockholm. 225 burkar öl, motsvarande 37,5 flaskor vin.


Kommentarer
Postat av: Lage Rahm

Redan när jag läste uttalandena i DN så förstod jag att det vanliga fokuset att klaga på handlarna för att få dem att bättra sig har förbytts till att visa hur uselt det har gått för handlarna att förbättra sig och att folkölet faktiskt måste in på systemet. Bra kampanj om en viktig sak!

Postat av: Macke K

Ja det vore verkligen på tiden om vi kunde fokusera kassörsutbildningar på viktigare ting än sånt här.

2006-08-28 @ 22:33:44
URL: http://produktionskollektivet.se
Postat av: Roger Moore

grattis! då vart ju helgen räddad'

2007-06-01 @ 14:10:06
Postat av: Nisse

Ni måste fått en ganska bra fest! :D:D

2008-01-23 @ 21:07:36
Postat av: göteborg

Ni i stockholm e för fan sjuka i huvudet, så lite öl + att det e folisar.. nee skärp er.. Och stockholm är sveriges huvudstad?

2008-04-10 @ 12:25:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback