Folkölsfrågan

När en del människor blir arga på en eller känner att de måste hoppa på en, då vet man att man är på väg att åstadkomma en skillnad.

Vi är på väg att åstadkomma en förändring i folkölsfrågan. Thomas Sundblom från Stockholms Livsmedelshandlareförening hoppar i senaste numret av Ica-nyheter på mig och UNF:s utspel kring problemet med att handlarna inte klarar folkölskontrollen.  Han  känner nog på sig att han jobbar i en ganska hård motvind, och att en flytt  av folkölet inte är orealistisk på nåt sätt. Därför känner han sig tvungen att  ljuga  och överdriva i sin artikel och dra upp den gamla myten om att vi använder oss av barn och översminkade 17-åringar i våra kontroller, ett påstående som är taget helt ur luften.

Dessutom läste jag igår på en av alkoholindustrins sidor (där de försöker ge sken av att vara en seriös part i alkoholdebatten) följande:

” Ungdomens Nykterhetsförbund, UNF, har en envis vana att fokusera stora delar av sitt arbete på folköl och på de bristande ålderskontroller som vissa dagligvaruhandlare uppvisar. Givetvis är bristande ålderskontroll inte acceptabelt, det finns kanske till och med anledning att se över delar av lagstiftningen kring vilka butiker som får sälja folköl och inte. Men att på detta populistiska sätt göra folkölen till den stora utmaningen i alkoholpolitiken är i det närmaste ohederligt från UNFs sida.”


Det som är intressant är att när man pratar med de som får ta skiten för det här, de som jobbar i kassan och får stå ut med stressen att behöva komma ihåg att kolla leg och får ta straffen när man inte håller ålderskontrollen så vill de flesta flytta folkölet till systembolaget. Däremot vill butiksägarna och alkoholindustrin såklart ha det kvar, det är ju de som drar in vinsterna för det.

Men det som man kan konstatera är att UNF håller på att åstadkomma en förändring med vårt grymma arbete, och alkoholindustrin och livsmedelshandlarna är livrädda för att det ska bli så. Ibland kan det vara roligt att skrämma folk.

Kommentarer
Postat av: wagner

Stå på er! och jobba med andra frågor också förutom folköl så har ni ju svar på tal ändå. Ni är bra!

Postat av: Kenni

Fyfan...detta är patetiskt. Ni menar på fullt allvar att man inte ska få köpa folköl innan man fyllt 20? (eller vill ni bara att det ska förflyttas till systemet för att de har bättre leg-kontroll, men att man fortfarande som 18 åring ska få köpa det?)Om så är fallet kan jag ha full förståelse för det. Men om inte, så är ju detta fullkomligt idiotiskt. Att bli 18 år innebär att bli vuxen. VUXEN! Borde man då inte ha rätt att kränga en folköl om man känner för det. Man har ju uppenbarligen en jävla massa skyldigheter och ansvar som "vuxen" i vilket fall. Men den roliga biten är man inte värd. Egentligen borde man få köpa vafan man vill i alkoholväg på systembolaget som 18-åring, du får ju gå på puben och supa skallen i småbitar om man så vill det, men det handlar väl om att man ska mjölka ur mer pengar
av ungdomar, som redan är fattiga som fan. Så i vissa fall är man vuxen och andra inte.Som när man var 10 bast, och morsan sa att man var vuxen nog att städa rummet, men var inte gammal nog att vara ute till tio på kvällen på helgerna.Dock kan jag ju inte klandra UNF för detta, men du förstår min poäng?

2007-09-11 @ 23:57:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback