OS-blogg

Nu blir det en sånhär sportblogg igen, som säkert hälften av er hatar. Men idag skiter jag fullständigt i det, för vi har ju tagit TVÅ GULD! Björn Lind, denne fenomenale sprinter. Vilken kille! För att inte tala om Anja! Vilken tjej, så grymt starkt att palla sin egen och omgivningens press och äntligen få sitt guld. Jag rös i hela kroppen under prisceremonin.

Och det slutar inte där. Curlingdamerna är i final, och det är ju schysst, trots att jag tycker curling är en j-ligt konstig och rätt tråkig sport.

Det här innebär att Sverige snart gjort sitt bästa OS genom tiderna! Såhär ser medaljskörden ut, topp-3:

År                  Stad               Guld               Silver             Brons
1948              S:t Moritz       4                    3                    3
2006              Turin              4                    2                    4
1984              Sarajevo        4                    2                    2

Egentligen så är ju S:t Moritz fortfarande bättre, eftersom vi har ett silver mer där just nu. Men eftersom curlingdamerna tar minst silver så kommer det efter den finalen vara det bästa vinter-OS Sverige någonsin gjort. Känns det bra eller känns det bra?

Och som avslutning vill jag bara säga till alla j-la jantelagsgnällspikar som klagade på att Tre kronor inte gick för fullt igår och att de var så kassa och osportsliga. In your face!

Klart de inte gick för fullt när de hade 18 timmar till en eventuell nästa match, och inte var tvungna att vinna! Tänk om vi gett allt igår, vunnit, men på köpet pajat Foppas ljumskar och fått någon mer skadad. Då hade våra chanser idag minskat betydligt, med slutkörda spelare som gett all energi igår.

Det har varit för många OS där Sverige rockat i slutspelet och sen fått spö i kvarten. Jag tänker Finland 1998 och Vitryssland 2002. I båda de OS:en vann man sin grupp, men fick spö i kvarten. Men nu är vi i semi, och det är NU vi ska vara som bäst. Bra coachat Bengt-Åke! Skönt att man äntligen fattat att det är finalspelet man ska vinna, inte gruppen. Nu blir det nagelbitare i semin. Hoppas vi vinner och möter Finland i OS-final. Fatta mäktigt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback