Vädrets makter

När jag var i Norrland var ett av de stora samtalsämnena den stora bristen på regn över hela Sverige, som gjorde att massa bönder fått börja talla på sitt vinterfoder och att Rolands fiskedammar höll på att torka ut.

Därför känns det bra att det regnar riktigt ordentligt här i Uppsala idag, hoppas det fortsätter upp över landet och fyller på jorden med det vatten den så väl behöver. Balans.

Jag tycker det är läskigt att det får hålla på att bli nya rekordtemperaturer överallt och att ingen drar några slutsatser över att det blir varmare och torrare i världen för vart år. Ser vi inte att vi håller på att koka sönder världen vi lever i med våra avgaser och föroreningar?

Kommentarer
Postat av: Peter

Jag tänkte också på det här för några dagar sedan.

Sverige kommer bli otroligt populärt för cent5raleuropeer. Det kommer bli typ ökenspridning i sydligaste europa, centraleuropa kommer få det varmt och sverige kommer få det klimatet som frankrike har idag.

Frågan är om det är vi som har påverkat det eller om det är jordens gång. En kompis pappa som är forskare inom växthuseffekter och sådant menar att själva den globala uppvärmningen är en naturlig process. Människan påverkar absolut växthuseffekten, hur mycket vet vi inte idag, ingen forskare har kunnat ge bra svar på det, bara miljörörelser och företag som inte är så objektiva har tagit fram siffror på hur mycket eller lite människan påverkar. Ser vi hur det såg ut under järnåldern i sverige var det ungefär som i frankrike är idag.

Det är helt klart en viktig fråga!

Kram!

Postat av: Robert

Sant att det delvis är en naturlig process, men temperaturökningen har aldrig i den registrerade historien varit så snabb som den är nu. Mångdubbelt snabbare än vid en "normal" temperaturökning. Det tycker jag är oroande.

För mig är det glasklart att allt det här utsläppet av all världens olika ämnen, från koldioxid till freon, i atmosfären skapar en obalans mot det som var tidigare eller som är "normalt". Det måste vi ta ansvar för och göra något åt.

2006-07-25 @ 21:55:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback