Sen när är förnyelse farligt?

Imorse hörde jag på Ekot att upp till 30% av riksdagsledamöterna i S, V och Mp inte ställer upp till omval utan kommer att bytas ut, till skillnaden från de fyra borgerliga utmanarpartierna, där siffran var  betydligt lägre, bara 15% eller så.

Det gör mig inte arg, utan det som gör mig riktigt förbannad är att det utmålas som ett problem. Sen NÄR är det dåligt att ma byter ut folk i en styrelse eller styrande församling? Det är ju en alldeles ypperlig siffra att byta ut åtminstone 1/3 av ledamöterna i riksdagen vid varje val. Förnyelse är inget dåligt, tvärtom!

Det borde snarare vara instiftat att man inte fick sitta mer än max 3 mandatperioder i rad, för att sedan ta minst en mandatperiod ute i verkligheten innan man kom tillbaka till riksdagen. Att sitta där är ett förtroendeuppdrag, inte ett jobb.

Kommentarer
Postat av: Farsan Baloo

Sen när är förnyelse farligt? Detsamma kan frågas om ekot, svt, tv4, expressen, aftonbladet osv. Varför inte förnya med reportrar som inte endast är ute efter att sälja sina nyheter till högstbjudande, utan som även har kunskap och intresse att komma med korrekt information!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback