Brysselbesöket 11-14/5

Helgen som var spenderade jag i Bryssel tillsammans med resten av förbundsledningen för Sveriges grymmaste ungdomsorganisation. Vi var där för att se hur maktapparaten funkar nere i Bryssel, inspireras av IOGT-NTO:s arbete och se möjligheterna för UNF:s europaarbete, ha FS-möte och passa på att njuta någon timme av den belgiska försommarsolen. Vi hann med alltihop!

De flesta av oss kom ner till Bryssel redan på torsdag morgon, för att hinna med lite studiebesök innan helgens möte. Vi åkte hemifrån aptidigt allihopa (även om Hanna alltid ska vara värst) för att flyga från Göteborg och Stockholm kl. 07.10 på morgonen. Strax efter 9 var vi Bryssel, åkte till hotellet, lämnade väskorna och tog oss till Europaparlamentet. Där träffade vi (S)-parlamentarikern Anna Hedh och pratade om EU, alkoholpolitik och folkhälsa över en lunch. Sen fick vi en snabb rundvandring i byggnaden innan Anna rusade vidare på sitt nästa möte.

Efter det så tog vi en lugn eftermiddag med uppackande och incheckning på hotellet och lite strosande medan vi väntade på Andreas, Carina och Sofia som kom ner senare.

24677-76
Marie, Hanna och Sofia skaffar färg! Foto:Andreas

Fredagen blev intensivare. Vi började dagen med att besöka
Actis, en norsk paraplyorganisation, och fick en dragning om deras arbete och hur det ser ut i EU och Norges roll. Liv-Anette som vi pratade med är redaktör för nyhetsbrevet Europanytt, som ni kan prenumerera på. Gör det!

Sen var vi på svenska representationen och lyssnade lite mer efter lunch, innan vi drog till NBV:s kontor, drack kaffe och fick höra om IOGT-NTO:s och NBV:s europaarbete. Jag har ju lyssnat ett par gånger förut och t.o.m. hållit samma föreläsning själv, men jag tror det gav en del av de andra en hel del. Kändes bra!

24677-75 

Glada över att mötet börjat! Foto:Andreas


Sen inledde vi mötet med en läget-runda för att sen gå och käka. Sen drog vi till hotellet, ramlade i säng, sov. Vaknade på lördag morgon. Hade FS-möte till ackompanjemang av dammsugare, lastbilar, karnevalståg och allmänt oväsen från gatan. Åt lunch. Hade mer möte. Åt middag. Hade mer möte. Tog en bensträckare. Hade mer möte..

När lördagen blivit söndag med 43 minuter så avslutade vi för dagen och stupade i säng. Sen fortsatte vi söndagen med fältrunda uppe på Oskar och Andreas rum (som de fått efter att vi fått utrymma rummet de delade med Therese när hon blev sjuk, stackarn!). Lite mer möten och beslut innan vi avslutade, åt lunch, checkade ut och åkte hem. En kort resumé över en riktigt bra helg i Bryssel!

Men mötet tog galet lång tid, jag hade beräknat 7 timmar, det tog närmare 16 timmar effektiv tid… Det måste vi göra nåt åt. Vi borde kunna vara effektivare, och avsätta ännu mer tid för strategi och utveckling. Fast vi hade en lång, och faktiskt väldigt bra kongressdiskussion, som var kreativ och bra under alla de 4 timmar den pågick. Nästa kongress kommer bli fantastisk!

Kommentarer
Postat av: Peter

=) Det var ett bra, men långt möte! Och tittar man på vad som tog tid så var det de saker som fick ta tid. I övrigt gick mötet jättebra tycker jag! =) Alla gjorde bra ifrån sig och vi hade bra talarlistor med både tjejer eoch killar! =)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback