Filmkväll

Nu har jag sett filmen "Da Vinci-koden" utan att ha läst boken. Jag är inte så imponerad. Varför är folk så fascinerade över massa katoliker som slåss med varandra om massa symboler. Jag störde mig mest på alla klicheér.

Men de kluriga chiffren var bra emellanåt, och jag gillade växlingarna i vem som var god/ond. Det är skönt när man inte kan vara säker på sånt i filmer. Lite som i riktiga livet.

Kommentarer
Postat av: Wagner

Boken är mkt bättre på att ta till vara på mystiken. Där faller filmen ganska platt.

Postat av: Peter

Hehe, jag har heller inte läst boken men filmen lyfts pga. bra skådespelare, tråkigt nog så finns klychorna där. Jag tyckte filmen var platt jag med. Dock snygga datorgrafik när de klippte och klistrade i nattvarden. Varför boken och filmen är så hype tror jag beror på att folk gillar konspirationsteorier, det är något speciellt med fascinationen att man kan gissa och hålla på. Pumpen ikväll?!

2006-11-16 @ 13:30:21
URL: http://zodiac.blogg.se
Postat av: Ögge

Men va fan så är det väl med alla böcker som blir till film.

Böcker är alltid bättre än filmerna

2006-11-16 @ 15:19:25
URL: http://orjanaberg.blogg.se
Postat av: Lisa

Fast en del filmer lyckas ju i alla fall få till en bra film av en bra bok, även om det aldrig kan bli lika bra eller innehållsrikt. Harry Potter t ex tycker jag har lyckats riktigt bra. Och Sagan om ringen har jag bara orkat läsa första delen, men tycker filmerna är otroligt vackra och sevärda. Da Vinci-koden som film blev däremot riktigt trist, medan boken inte alls var det. Håller nog inte med om att Hanks lyfter filmen heller, han känns urtråkig.

2006-11-20 @ 08:56:58
URL: http://lisaskiold.blogg.se
Postat av: Peter M

Rykten säger att DVD-versionen av Da Vincikoden, som är förlängd en halvtimme, gör filmen betydligt bättre. Karaktärerna fördjupas och det blir inte så tvära kast. Har dock inte sett DVD:n så jag vet inte sanningshalten i detta.

2006-11-21 @ 22:21:45
URL: http://moilanens.blogg.se
Postat av: Erorati

Hello. I browse and saw you website and I found it very interesting.Thank you for the good work.

2009-04-10 @ 10:24:38
URL: http://www.erorati.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback