Införseln fortsätter minska

Idag kom de senaste siffrorna från SoRAD, som visar att införseln av alkohol från utlandet fortsätter minska. 17% minskade den under 2006, det är andra året i rad vi får en rejäl minskning av införseln.

Det gör ju inte att det inte alls är ett problem längre, fortfarande så förs det in alldeles för mycket alkohol från utlandet in i Sverige. Därför borde vi kapa kvoterna, och återgå till de införselregler som vi hade vid EU-inträdet.

Såklart så ifrågasätts de nya siffrorna av alkoholindustrin, som så fort SoRad:s siffror började peka nedåt började ifrågasätta om de verkligen visade rätt och om man mätte tillräckligt träffsäkert och så vidare.

Jag blir faktiskt förbannad. Är det inte rätt ohederligt att en mätmetod och ett instituts sätt att mäta införseln passar utmärkt så länge siffrorna visar vad man vill (när införseln ökade 2003 och 2004 fullkomligt SKREK industrin ut dessa siffror överallt). Men när siffrorna inte passar ens syften längre så ifrågasätter man siffrorna man tidigare vurmat över. 

Snacka om att inte ha en nyanserad och verklighetsförankrad bild. Men det bevisar för mig bara än en gång att den ohederliga alkoholindustrin inte har i de seriösa alkoholpolitiska diskussionerna att göra. Allt som inte innebär mer pengar i alkoholpamparnas fickor får inte plats i deras världsbild. De borde verkligen se världen med lite nyktrare ögon.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback