Money, money, money..

Idag var det möte i Stockholm, hemma hos Jens. Jag, Therese och Jens började förbereda budgetförslaget för 2008 och 2009 till sommarens kongress.

Det tog oss dryga 5 timmar att gå igenom budgeten, uppskatta kostnader och fundera över vad som är rimligt och orimligt.

UNF är en rik organisation, och det märks. Vi har massor med kostnader som rinner ut åt olika håll som vi egentligen inte har koll på eller kontroll över. Vi lägger till exempel lika mycket på vårt medlemsregister, IT-tjänster och kanslikostnader som vissa andra ungdomsorganisationer har som total budget. Det är rätt sjukt.

Men nu har Therese och jag inlett kampen mot de orimliga avtalen och överflödiga kostnadernas drakar och demoner!

Jag tror att det faktiskt är bra för UNF att vi kommer få lite mindre inkomster framöver. Det tvingar oss att tänka till över våra kostnader och vad vi använder våra pengar till. Det är ju trots allt medlemmarnas pengar vi använder, och då får vi tusanimig se till att använda dem till rätt saker! Det känns skönt att ha en sån skitgrym kassör som har koll på saker då.

Kommentarer
Postat av: carbuncle

vi gotlänningar är faktiskt väldigt duktiga på att göra av med pengar, när vi väl gör det :P

2007-02-10 @ 22:34:46
Postat av: Peter Andersson

Ja, verkligen!

Vi är en otroligt rik organisation, men det hjälps inte om vi använder pengar för att stoppa i de hål som vi är fattiga i medlemmar. Jag tror vi måste utveckla oss och bli rika på medlemmar och kunskap, då tror jag också pengarna kommer bättre till! =) Och det är skitbra att ni faktiskt börjar se över våra kostnader! Kram!

Postat av: Jobjörn Folkesson

Förslag på en bra början: INTE använda proprietära system som EPIServer, Outlook Web Access, etcetera utan istället koncentrera sig på att utnyttja dels den redan existerande open source-teknologin och de många många frivilliga webbprogrammerare som står att finna i UNFs led!

2007-02-13 @ 00:27:21
URL: http://www.yakujo.com/
Postat av: raukan

Mjao, du är som gjord för tv! HOTDIGGIDIDOO! Snygg slutkläm i SVT.

2007-02-13 @ 10:24:19
URL: http://raukan.blogg.se
Postat av: Soma

Vänta här nu, var det inte självaste förbundsordförande på tv? Grym du va.

2007-02-13 @ 11:00:58
URL: http://somsesomalin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback