Rotvältor och potatisgratäng

Det här har varit en helg de blöta stumpornas och timmerdragandets tecken.

Både brorsan, syrran och jag har varit hemma hos moder- och faderskapet ute i Långskogen. Jag har inte gjort så mycket annat än ätit mammas fantastiska mat, kört traktor och skrikit på timmerstockar som inte vill flytta sig och fikat med mormor och morfar som var ute en sväng igår eftermiddag.

Det har varit långa dagar, men verkligen som balsam både för kropp och själ. Få saker gör mig så gott som att komma hem och få hänga med min familj, och dessutom vara ute i skogen hela dagarna och använda kroppen som den är ment att användas.

Vi har dragit ut och lagt upp massa timmer som blåste ner i senaste stormen, röjt ris och vält tillbaka rotvältor. En välta tog 1½ timme att få tillbaka, men efter flera omgångar med spett, motorsåg, hydraullyften på traktorn och hoppande av mig, brorsan och Johannes bände vi tillbaka den. Man defeats nature!

Nu sitter jag på X2000 och är sådär skönt trött i kroppen som man bara blir av att vara ute och jobba med kroppen en hel helg. Inatt kommer jag sova riktigt, riktigt gott.

Kommentarer
Postat av: AeroTech

glöm inte den fina sången som du sjöng för att välta tillbaka roten.. säkert den som gjorde allt... det var coolare med den där stocken som vi gungade upp...

Postat av: Virre

Umm... inte får de här är rätt inlägg men... Sen när är du (c)? Har jag missat något... I dagens Bohuslänningen är en debattartikel publicerad där det står "Robert Damberg (c), ordförande i Ungdoms Nykterhetsförbund"... Oavsett vilket borde det väll inte stå någon politisk tillhörighet om det är som unf ordförande som du skrev på i den debattartikeln (nej jag kommer inte ihåg vad den var om. jag bara skummade tidningen i ett väntrum i morse)

2007-02-19 @ 12:29:33
URL: http://www.oktarin.se
Postat av: Robert

Virre: Det du såg var nog en debattartikel skriven av mig och Kenneth Johansson, som är centerpartistisk riksdagsledamot och ordförande i socialutskottet. Jag skulle aldrig skriva under en UNF-relaterad debattartikel med en partipolitisk tillhörighet eftersom vi är partipolitiskt obundna.

2007-02-19 @ 19:28:52
URL: http://damberg.blogg.se
Postat av: AeroTech

kom på att du inte kommenterat allt du körde sönder med traktorn.. ska du eller jag göra listan?

2007-02-19 @ 19:43:45
URL: http://aerotech.blogg.se
Postat av: Robert

TYST Johannes! Du körde också av en sprint, sådeså.. =P

2007-02-20 @ 00:51:10
URL: http://damberg.blogg.se
Postat av: Virre

Jag typ,räknade med att det var som du sa. Men eftersom debattartikeln gick till tryck med en dittsatt partibeteckning så.

Det är Bohuslänningen som borde korrigera det... Eh jag ska gå och kolla om de gjort det. (Problemet är att man måste betala pengar för att komma åt deras texter online...)

2007-02-20 @ 18:15:18
URL: http://www.oktarin.se
Postat av: AeroTech

Den var av innan kom jag och din morfar fram till.. seså berätta nu om kranen som du körde in i trädet med.. och traktorn som du hängde upp på en stubbe... var inte feg...

2007-02-20 @ 20:59:52
URL: http://aerotech.blogg.se
Postat av: anna karin

som balsam för din själ som några sjöng när jag var ung. mer frisk luft åt människan!

2007-02-21 @ 12:24:37
URL: http://britt.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback