Rapport från Sri Lanka II

Vi bor på ett hotell med kryp på toan, knappt några andra boende och i allmänhet lite småsunkigt inre och yttre. Men tydligen har de en granne med trådlöst nätverk, nåt som gör att jag nu såhär vid midnatt lankesisk tid kan uppdatera lite både här och i mailboxen.

Idag har vi efter två grymma dagar med seminarier med 4U:s nya styrelse först fått en dragning av deras framtidsplaner som de gjort under de här dagarna och diskuterat vårt framtida samarbete.

Det känns grymt bra att de hade tagit över mer och mer de här dagarna. Första dagen satt de andäktig och lyssnade, efter halva första dagen började det komma frågor, andra dagen började lite ifrågasättanden och andra idéer och nu presenterade de en "plan of action" för sin organisation efter sina visioner och sina behov. De ska bland annat lära sig engelska hela styrelsen för att komma över språkhindren mellan Tamilska och Singalesiska och hålla igång sin kampanj för att samla in 1 miljon(!) namnunderskrifter som stöd för den nya alkohol- och tobakslagen i landet. Lagen har kommit till tack vare ADIC:s arbete, och innehåller massor med bra, starka skydd för de lankesiska medborgarna. Det görs så myket bra härnere!

image142

Dagens bild visar en av de frivilliga i Negombo som iklädd en tjock pälsdräkt genomför en street-action i 30 graders värme när de samlade in fler namnunderskrifter för att komma närmare den där miljonen. Jag är övertygad om att de kommer lyckas, och grymt inspirerad av all energi och vilja som finns här!


Kommentarer
Postat av: anna karin

blev det nån efterrätt?

Postat av: Remiiben

Much to think about excellent web-site!! On a purely personal level "what is Love" section gave much insight into this complex subject.

2009-07-17 @ 09:10:03
URL: http://remiiben.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback