Alkohollagsutredning - yay!

Idag så presenterades det till slut, direktiven för den utredning som ska se över alkohollagen.

Den stora och roliga delen för UNF:s del är att man äntligen ska se över folkölsförsäljningen. Tyvärr så handlar det "bara" om att eventuellt införa en tillståndsgivning för försäljningen, men det är ändå en stor seger för UNF!

Hade inte vi ihärdigt och konsekvent jobbat med frågan och visat på handelns pinsamt dåliga ålderskontroll hade ingenting hänt och fjortisarna fått fortsatt köpa folköl obehindrat. Skönt att få lite resultat och cred för ett jobb som så många UNF:are gjort under så lång tid för att förbättra den svenska alkoholpolitiken!

Tänk på det alla ni som nån gång vart med och gjort en folkölskontroll. Hade ni inte vart med och hjälpt till hade vi inte varit där vi är idag. Ni är med och faktiskt förändrar samhället, hur grymt är inte det?

Kommentarer
Postat av: Lena Petersson

Det känns häftigt.

Postat av: Jennifer

Det känns grymt bra!
Nu när jag börjat få lära mig sådanna saker som att folkölet står för en obetydlig summa av totalkonsumtionen av alkoholhaltiga drycker i Sverige så funderar jag på varför vi alls behöver folkölet. Det behövs inte i livsmedelsburikerna och inte heller på Systembolagen.
Jag vill passa på och tipsa om utredningen som ett gäng utländska forskare har gjort på Sverige för att se hur det skulle kunna se ut om vi antingen börjar med speciella butiker som får sälja alkohol mer likt USA och hur det skulle se ut om vi följer den Danska vägen och börjar sälja all alkohol i livsmedelsbutiker. Bara totalkonsumtionen antas gå upp med mellan 1-2 liter per person och år.

2007-09-06 @ 21:06:50
URL: http://jenniferjamtland.blogg.se
Postat av: AeroTech

vi är tre grabbs.. så det är grymt.. hmm.. tror jag ska visa det där inlägget för mi.. :P
1 timme varje gång o totalt 12 gånger.. så man kanske hinner lära sig något.. :P

2007-09-06 @ 23:06:15
URL: http://aerotech.blogg.se
Postat av: Patrik

Ja det här känns ju kanoners! =D

2007-09-07 @ 16:10:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback