Bära rött?

Jag har som många andra planer på att bära rött imorgon, för att visa mitt stöd för demokratikämparna i Burma. Det gör ju ingen skillnad egentligen, men det kan ju aldrig vara fel att visa vart man står. Eller gör vi västerlänningar sånt här mest för att döva vårt dåliga samvete?

Kommentarer
Postat av: Hull

Jag funderar på om du inte har en poäng. Att stilla vårt dåliga samvete måste vara det främst skälet.
Jag kan tycka att alla som medvetet bär rött imorrn, men sedan inte gör ett skit mer för att hjälpa folket i Burma, är hycklare.
Själv har jag inte bestämt mig.

Postat av: Jobjörn

Jag tänkte - och deklarerade - samma sak när jag första gången hörde om uppmaningen. Såhär skrev jag då:
Tillåt mig fråga: vad är poängen? 9 miljoner invånare har vi, det skulle förmodligen knappt märkas även om 100 000 personer hörsamade uppmaningen.
Jag vet inte hur du tänker men om jag var Burmesisk munk skulle jag ge fullständigt fan i svenskar med röda tröjor, om jag ens någonsin fick höra det. Det är ju inte ens en stöddemonstration liksom. Vad har vi för krav? Vad vill vi visa? Reinfeldt och gänget kommer knappast notera ovanligt många röda tröjor, oddsen är större att en demonstration eller en flygbladsutdelning på typ Mynttorget skulle noteras (och sätta press på regeringen att sätta press på EU att sätta mer press på Burma...).
Det känns bara som ett luffigt sätt att mildra det dåliga samvetet. Lite som att köpa en liten bit regnskog och sedan ta flyget till Mallorca.

Men nu har jag fått reda på att ni som bor i Stockholmstrakten kan jag faktiskt demonstrera imorgon vid 17, på Sergels torg. En enhetligt klädd demonstration ger ett mäktigt intryck. Jag tycker dessutom, som jag skrev på Sobernet för en stund sedan, att ett pressmeddelande från UNF till stöd för dem skulle ha ett fint symbolvärde.
Samtidigt kan jag ju lika gärna ha en röd tröja imorgon. Det är ingen uppoffring heller. Det kommer snarare ge mig mer dåligt samvete än lindra det, men jag har det nog ändå. (Den enda röda tröjan jag har står det SOBER på...)

2007-09-27 @ 16:48:19
URL: http://job.bliglad.com/blog/
Postat av: Jobjörn

Ditt kommentarssystem tog bort min kursivering och min styckesindelning. Usch. Jag hoppas du orkar läsa det ändå.

2007-09-27 @ 16:48:59
URL: http://job.bliglad.com/blog/
Postat av: Jobjörn

Medborgarplatsen var det förresten.

2007-09-27 @ 16:53:39
URL: http://job.bliglad.com/blog/
Postat av: Jennifer

Du har helt rätt Robert. Vi ger även pengar till behövande via tex III för att döva vårt dåliga samvete samt för att andra gör det.
Fast jag har också funderat på det här med röd tröja imorgon. Och om det ska göra någon skillnad så måste jag ju gå ut...
Samtidigt så kanske de som kan göra något åt problemen i Burma ser många rödklädda imorgon och förstår att de måste ta tag i saken.

2007-09-27 @ 17:46:12
URL: http://jenniferjamtland.blogg.se
Postat av: Jan Tore

Jeg vet ikke om det har så mye å gjøre med dårlig samvete å gjøre. Det hjelper nok en selv mer enn det hjelper Burma, men hvem vet - kanskje er det noen som kommer til å sette seg mer inn i spørsmålet pga dette. Og da har man jo oppnådd noe. Også er det vel et slags fellesskap i å gjøre noe sammen, man ser at det er andre som har samme värderinger som en selv.
Dessuten er det litt facinerende hvordan slike "aksjoner" som dette sprer seg, da. Nå har jeg fått mail, invitasjon på facebook og SMS om dette. I tillegg til alle bloggene som skriver om det.

2007-09-27 @ 21:16:47
Postat av: Lena Petersson

Jag tog på mig en röd t-tröja utan att tveka när jag läste om det i dagstidningen =)

2007-09-28 @ 10:39:11
URL: http://blogg.passagen.se/ladyblac
Postat av: Theoinga

Thanks for the information

2009-08-19 @ 08:00:51
URL: http://theoinga.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback