Debatt mot MUF

Debatterade precis mot MUF:s förbundsordförande Niklas Wykman angående deras beslut att driva för att legalisera hembränning.

Det är lite tråkigt att debattera mot Niklas, eftersom vi vet så tydligt vad vi ska säga innan. Vi är inte överens nånstans. Jag tar upp aspekten med att alkoholkonsumtion inte bara påverkar individen utan även andra i samhället, och hembränning skulle ju dessutom slå mot de redan mest utsatta, missbrukare eller de som är på gränsen till misbrukare och deras barn. Men det bryr sig inte MUF om, utan vill ha ett "sköt dig själv och skit i andra"-samhälle.

Ännu tråkigare var det att ett av argumenten för att man inte skulle lyssna på mig var att vi försökte "dogmatisera alkoholkonsumtion" och var för ett förbud på alkohol.

Jag blir lite less när ens motdebattörer är så fantasilösa och dåligt pålästa att de måste ta till sånt de vet är lögn som slagträ i debatterna. UNF driver inte någon förbudslinje, vilket Niklas mycket väl vet eftersom vi träffades så sent som i lördags när jag besökte MUF:s stämma. Men har man inget verklighetsförankrat att komma med får man väl kanske använda slagträn i luft, vad vet jag.

Kommentarer
Postat av: Vidar Aronsson

Ahhhh! Vad irriterad jag är!
Nyliberaler som inte kan resonera! usch!
Men, men läste också på Niklas blogg på muf.se där han har resonemanget:
"Höjd spritskatt -> ökad smuggling -> mer pengar till kriminella
Höjd spritskatt -> ökad hembränning -> mindre skattepengar in
Höjd spritskatt -> färre som dricker i statistiken men fler som gör det i verkligheten."
Detta är verkligen ett typexempel på antaganden som man gör till den enda sanningen. Exempelvis menar han att vi har en statistik idag som visar bara det som säljs på systemet eller? Och att man att samhället tjänar mer pengar på ökad konsumtion och sänkt skatt (då får vi mer skattepengar). Det han glömmer är ju några kostnader, men vem bryr sig.
Luft bygger han det på, eller vad var det du sa damberg!

Postat av: Magnus

Go for it!
Vi vet att vi har sjukt mycket bättre och farmförallt starkare argument! Vi vet vad en ökad alkoholkonsumtion kan göra mot samhället och vi vet att en legalisering av hembränning inte kommer att minska alkoholkonsumtionen, speciellt inte bland unga och missbrukare. Nej, Fy och usch mot dåliga argument och insnöade ungdomsförbund!

2007-09-03 @ 18:14:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback