Dissade den röda tröjan

Jag skippade den röda tröjan idag. Känns mest fånigt när jag inte kommer göra annat än att vara hemma och jobba. Kommer folk på ICA tänka till för att jag har min röda akademien-t-shirt på mig? Nej, troligtvis inte.


En annan sak om man som Jobjörn skrev ska vara med på demonstrationen på Medis senare idag. Då kan det bli en bra effekt om alla är rödklädda. Men som enskild åtgärd? Nej, då blir det bara PK-trams.


Kommentarer
Postat av: Jobjörn

Jag hade faktiskt röd tröja. Jag skulle på födelsedagskalas och tog på mig en mörkröd skjorta, och tänkte att jag lika gärna kan ta den röda munkjackan framför den svarta. Den röda är tjockare med.
Men det var nog ingen som brydde sig. Vi diskuterade det kort under fikat: Astrid hade en röd klänning, men jag vet inte om det var relaterat. Anna hade tagit på sig en röd hårsnodd. Senare under eftermiddagen hittade Hugo en sjal med en röd detalj som han tog på sig. Förutom detta var det ovanligt lite rött i min bekantskapskrets idag...

Postat av: Fred

Symboliken om alla bär röd tröja, eller gul, blå, rosa, vit, orange etc beroende på vad alla demokratikämpar kommer överens om är värdefull. -En protest, som också visar att man inte behöver ta till vapen i sin frihetskamp. Ofta får ju dessa mindre uppmärksamhet etc än de som väljer att ta till vapen och spränga bomber i tex andra länder och städer.
Nä det lilla vi kunde göra för att visa solidaritet med Burmas eller Myamar som det tydligen heter (är det regimens namn på landet månde) var att bära en röd tröja i fredags.

2007-10-01 @ 19:39:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback