SAMANT - svaret på alla frågor?

Martin Färnsten ska leda regeringens nya ANT-sekretariat som ska skapa långsiktiga strukturer för alkohol-, narkotika-, tobaks-, och dopingprevention.

Nu ska man alltså ha ett övergripande sekretariat med fem personer som ska "koordinera förebyggande insatser om tobak, alkohol, narkotika och doping mellan enheter och departement inom regeringskansliet".

Det låter ju fint och bra, men frågan är ju om det är någon som kommer känna ansvar för det, eller om det trillar mellan stolarna i alla andra frågor som departementen har? Jag är hoppfull om att det inte blir så, regeringen och staten skulle kunna göra så himla mycket mer än vad man gör idag.

Min andra förhoppning var att man kanske skulle ge kunniga organisationer som CAN lite uppgifter när det gäller informationsspridning och annat, men man lät allt trilla på FHI och Socialdepartementet, som vanligt med andra ord. Lite trist tycker jag. Hoppas SAMANT allafall är kloka nog att se till att blanda in den enorma kompetens som finns i ideell sektor i sitt arbete allafall!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback